Υπ. Εργασίας σε ΝΔ: Επί ΣΥΡΙΖΑ, η ανεργία μειώθηκε 5%

Υπ. Εργασίας σε ΝΔ: Επί ΣΥΡΙΖΑ, η ανεργία μειώθηκε 5%

 

Υπ. Εργασίας: Η ΝΔ ευτελίζει την πολιτική, πατώντας πάνω στα συντρίμμια που δημιούργησε.

 

«Για πολλοστή φορά η ΝΔ επιχειρεί να παραπλανήσει την κοινή γνώμη», αναφέρει το υπουργείο Εργασίας, σε ανακοίνωση-απάντηση στη Νέα Δημοκρατία, που νωρίτερα έκανε λόγο για «ιδεοληψίες» και «αυταπάτες» του ΣΥΡΙΖΑ που «γκρέμισαν το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων».

 

Από την οδό Σταδίου, αναφέρεται ότι η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για «αρνητική πρωτιά στην ανεργία στην ΕΕ», αποσιωπώντας ότι:  α) επί διακυβέρνησης ΝΔ, η ανεργία στην Ελλάδα εκτοξεύθηκε το 2013 σε 28%, β) επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η ανεργία έχει μειωθεί πάνω από 5 ποσοστιαίες μονάδες, σε 20,6% τον Ιανουάριο του 2018.

 

Επιπλέον, στην απάντηση του υπουργείου, αναφέρεται ότι η αξιωματική αντιπολίτευση,  «υποστηρίζει ότι “το ποσοστό του πληθυσμού της Ε.Ε. που ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας βαίνει συνεχώς μειούμενο και ανήλθε για το 2017 στο 6,7%. Στην Ελλάδα το αντίστοιχο ποσοστό είναι υπερτριπλάσιο (21,1%)”. 

 

Σε αυτό τονίζεται ότι «για την αποκατάσταση της αλήθειας, υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat: α) το αντίστοιχο ποσοστό του 2010 ήταν 11,6%, β) εκτοξεύθηκε επί ΝΔ σε 21,5% το 2014, β) το 2017, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, σημείωσε κάμψη στο 21,1%».

 

Τέλος, από το υπουργείο Εργασίας, αναφέρεται ότι «το μόνο που καταφέρνει η ΝΔ, με αυτές τις πρακτικές διαστρέβλωσης της αλήθειας, είναι να ευτελίζει την πολιτική αντιπαράθεση, πατώντας πάνω σε συντρίμμια που η ίδια δημιούργησε».

 

Εχθές το απόγευμα, ο τομεάρχης Εργασίας, της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης, δήλωσε ότι «μετά την αρνητική πρωτιά που πέτυχε η χώρα μας μεταξύ των Κρατών μελών της Ε.Ε. στην ανεργία (20,8%) ακολουθεί, δυστυχώς, νέα αρνητική διάκριση της Ελλάδας στη φτώχεια».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/329771-Yp-Ergasias-se-ND-Epi-SYRIZA-e-anergia-meiotheke-5 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...