Υπ. Οικονομίας: Κονδύλι 800.000 ευρώ για την αποκατάσταση του διατηρητέου κτιρίου του ΟΕΕ

Υπ. Οικονομίας: Κονδύλι 800.000 ευρώ για την αποκατάσταση του διατηρητέου κτιρίου του ΟΕΕ

 Με περίπου 800.000 ευρώ θα χρηματοδοτήσει το κράτος, τις εργασίες αποκατάστασης του διατηρητέου κτιρίου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Το κονδύλι των 794.584 ευρώ  θα αντληθεί από εθνικούς πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και την σχετική απόφαση, υπέγραψε σήμερα ο  αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

Το κτήριο

Πρόκειται για διώροφο νεοκλασικό κτίριο, στη συμβολή των οδών Φιλελλήνων και Ξενοφώντος,  αξιόλογο αντιπροσωπευτικό δείγμα της αρχιτεκτονικής της εποχής στην Αθήνα, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο ήδη από το 1991.

Οι εργασίες

Η αποκατάσταση του κτιρίου περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες εργασίες για την  στατική ενίσχυση  του κτιρίου, την αισθητική ανάπλαση της πρόσοψης, της εσωτερικής τοιχοποιίας και των πατωμάτων καθώς και την επιδιόρθωση της στέγης, ώστε το κτίριο να καταστεί εκ νέου λειτουργικό χωρίς να χάσει την ιστορικότητά του. Μετά το πέρας των εργασιών, το κτίριο θα λειτουργήσει ως έδρα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Κ. Κόλλιας: Ο φορέας μας αποκτά το δικό του σπίτι

Από την πλευρά του επιμελητηρίου,  τονίζεται ότι πρόκειται για ένα ακόμα σημαντικό βήμα, ώστε το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος να στεγαστεί σε δικό του κτίριο, έγινε με την υπογραφή από τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας, Αλέξη Χαρίτση, της απόφασης για τη χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, των εργασιών αποκατάστασης του διατηρητέου κτιρίου, στη συμβολή των οδών Φιλελλήνων και Ξενοφώντος.

ο Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας, δήλωσε σχετικά ότι  «η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική για το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Ο φορέας μας αποκτά το δικό του σπίτι, καθώς μπαίνουν τα θεμέλια για να γίνει πράξη ένα όραμα δεκαετιών.

Η ολοκλήρωση των εργασιών στο συγκεκριμένο κτίριο θα σημάνει μια νέα εποχή για το ΟΕΕ, καθώς, πέραν της στέγασης των κεντρικών υπηρεσιών του, στόχος μας είναι να αναπτύξουμε ένα πλέγμα ολοκληρωμένων παροχών προς τα μέλη μας, ώστε να διευκολύνονται στο μέγιστο δυνατό βαθμό στην καθημερινότητά τους.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας, Αλέξη Χαρίτση, που ενέκρινε το κονδύλι, ώστε να αρχίσουν άμεσα οι εργασίες ανακατασκευής του κτιρίου, τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, που υπέγραψε την απόφαση για την 50ετή παραχώρηση του κληροδοτήματος και την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, για την πολύτιμη βοήθειά της».

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/301660-Yp-Oikonomias-Kondyli-800-000-eyro-gia-ten-apokatastase-toy-diatereteoy-ktirioy-toy-OEE ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...