Υπ.Οικ.: Δεν είναι μπλόφα η προειδοποίηση για εγκατάλειψη του ευρώ

Υπ.Οικ.: Δεν είναι μπλόφα η προειδοποίηση για εγκατάλειψη του ευρώ
Το σαφές μήνυμα ότι «η ελληνική κυβέρνηση δεν μπλοφάρει» στέλνει το υπουργείο Οικονομικών, καθιστώντας σαφές ότι η κυβέρνηση θα αρνηθεί να αποδεχθεί τις αξιώσεις τους για την εφαρμογή πολιτικών που οδηγούν σε  περισσότερη λιτότητα.

Όπως τονίζει το υπουργείο Οικονομικών με αφορμή όσα δημοσιεύονται στο γαλλικό περιοδικό Philosophie, «από την αρχή των διαπραγματεύσεων η κυβέρνηση διατρανώνει πως δεν πρόκειται να αποδεχθεί περισσότερη λιτότητα».

Ο υπουργός Οικονομικών, διευκρινίζει η ανακοίνωση, «επανέλαβε αυτή τη θέση, λέγοντας πως, αν οι εταίροι και οι θεσμοί επιμείνουν σε περισσότερη λιτότητα σε μια χώρα που ήδη έχει υποστεί τεράστιες απώλειες από την μεγαλύτερη λιτότητα στην οικονομική ιστορία, τότε η κυβέρνηση θα απαντήσει σθεναρά ΟΧΙ».

«Εάν μας απειλήσουν με εξωθεσμικές κινήσεις που θα διακινδυνεύσουν τη θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, τότε πράττουν εναντίον των συμφερόντων της Ευρώπης», καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ.

Σημειώνεται ότι μιλώντας στο γαλλικό φιλοσοφικό περιοδικό, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης εξέφρασε τη θέση ότι ο κίνδυνος να εγκαταλείψει η Ελλάδα το ευρώ εάν αναγκαστεί να αποδεχτεί περισσότερη λιτότητα “δεν είναι μπλόφα”, προειδοποιώντας ότι “κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει ποιες θα ήταν οι συνέπειες μιας τέτοιας εξόδου”.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...