Υπ. Υποδομών: Δωρεάν η κατεδάφιση των «κόκκινων» κτιρίων

Υπ. Υποδομών: Δωρεάν η κατεδάφιση των «κόκκινων» κτιρίων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αλφαβητικής υποβολής αιτήσεων για τη χορήγηση της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης, με τη μορφή επιδόματος, σε πληγέντα φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου στην Αττική.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, για τους πληγέντες που δεν πρόλαβαν ή δεν μπόρεσαν να καταθέσουν την αίτησή τους, η σχετική προθεσμία λήγει στις 30 Οκτωβρίου 2018.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στα κατά τόπους γραφεία του υπουργείου, που λειτουργούν για τον σκοπό αυτό καθημερινά, από 8:00-20:00, ανεξάρτητα από την περιοχή κατοικίας του πληγέντος:

675


Σύμφωνα με το υπουργείο, ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία του οριστικού ελέγχου στα κτήρια που είχαν χαρακτηριστεί «κόκκινα». Οι ιδιοκτήτες  των κτηρίων που χαρακτηρίζονται ως επικινδύνως ετοιμόρροπα, θα ενημερώνονται για τον οριστικό χαρακτηρισμό του κτηρίου τους από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να δηλώνουν αν επιθυμούν να προχωρήσει το ελληνικό Δημόσιο στη δωρεάν κατεδάφισή του.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/339303-Yp-Ypodomon-Dorean-e-katedaphise-ton-kokkinon-ktirion ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...