Υπ.Ψηφιακής Πολιτικής: Πότε πρόλαβε να κρίνει τον Διαστημικό Οργανισμό;

Υπ.Ψηφιακής Πολιτικής: Πότε πρόλαβε να κρίνει τον Διαστημικό Οργανισμό;

Μέσα σε ένα μήνα, ο κ. Κριμιζής καταδίκασε ολόκληρη την εθνική στρατηγική στον τομέα του Διαστήματος! Καλά- καλά δεν έκλεισε ένα μήνα στη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. του Διαστημικού Οργανισμού και πρόλαβε να αξιολογήσει και να κρίνει αμετάκλητα την προσπάθεια της χώρας να σχεδιάσει και να υλοποιήσει μία συντονισμένη εθνική στρατηγική στον τομέα του Διαστήματος.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής,  εκφράζει την έκπληξή του για την ταχύτητα με την οποία πήρε τις αποφάσεις του ο καθηγητής, μετά την παραίτηση του.  Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο ευχαρίστησε μεν τον κ. Κριμιζή αλλά επισημαίνει ότι «προκαλεί έκπληξη η ταχύτητα με την οποία πρόλαβε να αξιολογήσει και να κρίνει αμετάκλητα την προσπάθεια της χώρας να σχεδιάσει και να υλοποιήσει μία συντονισμένη εθνική στρατηγική στον τομέα του Διαστήματος».

«Ο καθένας κρίνεται από τις επιλογές του»

Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο αναφέρει ότι «Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Καθηγητή Σταμάτιο Κριμιζή για τη σύντομη παρουσία του στο Διοικητικό Συμβούλιο του νεοϊδρυθέντος Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού.

Προκαλεί, βεβαίως, έκπληξη η ταχύτητα με την οποία πρόλαβε, εντός τεσσάρων εβδομάδων, να αξιολογήσει και να κρίνει αμετάκλητα την προσπάθεια της χώρας να σχεδιάσει και να υλοποιήσει μία συντονισμένη εθνική στρατηγική στον τομέα του Διαστήματος.

Η πρωτοβουλία που ανέλαβε το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης συνεχίζεται. Καθένας κρίνεται από τις επιλογές του.

Η επιτυχία μιας προσπάθειας που στηρίζεται -ήδη από την εξαγγελία της- από πλήθος ερευνητών και εργαζομένων σε εξειδικευμένες ελληνικές εταιρείες δεν μπορεί να εξαρτάται από πρόσωπα.

Ανακοινώνεται ότι νέος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού αναλαμβάνει ο Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Δορυφορικών Οργανισμών, Χριστόδουλος Πρωτοπαππάς, ενώ στο Συμβούλιο του Οργανισμού θα μετέχει πλέον και ο Μηχανικός-Αεροναυπηγός και τέως Τεχνικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA), Κωνσταντίνος Σταυρινίδης».

Υπ. Ψηφιακής Πολιτικής: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αναπαράγουν αθλιότητες

Απάντηση υπ. Ψηφιακής Πολιτικής σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

«Δεν περιμέναμε από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία να αναλάβουν καμία ευθύνη για τη μνημειώδη ανυπαρξία πολιτικής -από μέρους τους- για το Διάστημα. Αναμενόμενο ήταν, επίσης, ότι θα έμπαιναν στη διαδικασία αναπαραγωγής αθλιοτήτων», απαντά το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, με αφορμή τις ανακοινώσεις της αντιπολίτευσης.

Από το υπουργείο, δηλώνουν «περήφανοι για το πρόγραμμα ανάπτυξης μιας πλήρους συστοιχίας μικροδορυφόρων αποκλειστικά από ελληνικά πανεπιστήμια, πρόγραμμα στο οποίο προχωρά για πρώτη φορά η Ελλάδα».

Τέλος, κλείνει η ανακοίνωση, «τους καλούμε να σοβαρευτούν. Να μην εκτοξεύουν κατηγορίες κατά της ελληνικής εκπαιδευτικής κοινότητας, η οποία είναι στρατευμένη στην εθνική προσπάθεια για την υλοποίηση μιας αξιόπιστης και πλήρους πολιτικής για το Διάστημα».

Νωρίτερα, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, δεν έχασαν την ευκαιρία να ασκήσουν κριτική, εκμεταλλευόμενα τα όσα είπε ο παραιτηθείς Κριμιζής.

ΝΔ: Να δοθούν άμεσα απαντήσεις στις καταγγελίες Κριμιζή

«Οι βαρύτατες καταγγελίες του παραιτηθέντος Προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, διακεκριμένου καθηγητή κ. Κριμιζή, αποτελούν κόλαφο για τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής και δεξί χέρι του πρωθυπουργού, κ. Νίκο Παππά», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης του κόμματος, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

Στην ανακοίνωση, αναφέρεται ότι «ο κ. Κριμιζής όχι μόνο περιέγραψε τα θεσμικά προβλήματα του διαστημικού οργανισμού, αλλά, κυρίως, κατήγγειλε έλλειψη διαφάνειας και αξιολόγησης, εγείροντας μάλιστα ερωτήματα για την ύπαρξη οικονομικών συμφερόντων στο πρόγραμμα των 11 μικροδορυφόρων ύψους 23,9 εκατ. ευρώ.

ΠΑΣΟΚ: Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, Παππάς και στο διάστημα

«Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, Παππάς  και στο διάστημα», αναφέρει σε το ΠΑΣΟΚ, σε ανακοίνωσή του, για την παραίτηση του Σταμάτη Κριμιζή, επισημαίνοντας ότι «οι καταγγελίες του παραιτηθέντος Προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, για παρεμβάσεις στο έργο του από τον αρμόδιο Υπουργό και για προσπάθεια «ελέγχου» έργων ύψους 23,9 εκ. ευρώ, απαιτούν άμεσες απαντήσεις. Οι ευθύνες είναι όλες δικές τους, δεν ανήκουν ούτε σε Αρειανούς, ούτε σε εξωγήινους. Η υπόδειξη του κ.Κριμιζή “follow the money”, λέει πολλά…», αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/329781-Yp-PSephiakes-Politikes-Pote-prolabe-na-krinei-ton-Diastemiko-Organismo ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...