Υψηλή ανάπτυξη άνω του 2% προβλέπει το Αναπτυξιακό σχέδιο

Υψηλή ανάπτυξη άνω του 2% προβλέπει το Αναπτυξιακό σχέδιο

Reuters: Όλο το δημοσιονομικό περιθώριο για μείωση φόρων και τόνωση δαπανών

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να εξαντλήσει κάθε δημοσιονομικό περιθώριο για την μείωση της φορολογίας  και την τόνωση των κοινωνικών δαπανών. Σύμφωνα με το Reuters, το αναπτυξιακό σχέδιο που παρουσίασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στο Eurogroup της περασμένης εβδομάδας στη Σόφια, προβλέπει ότι η ελληνική Οικονομία, θα διατηρήσει πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 3,5% του ΑΕΠ ως το 2022 και πως η μέση ανάπτυξη θα παραμείνει πάνω από 2%, με ισχυρή ανάκαμψη στις επενδύσεις και την κατανάλωση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, στην παρουσίαση που έκανε στους ομολόγους του, τόνισε  πως η Ελλάδα θέλει να χρησιμοποιήσει όλο το διαθέσιμο δημοσιονομικό περιθώριο για την μείωση φόρων και την τόνωση των κοινωνικών δαπανών.

Το ολιστικό αναπτυξιακό σχέδιο που έχουν προετοιμάσει τα υπουργεία Οικονομικών και Οικονομίας, προβλέπει  αύξηση του κατώτατου μισθού, σε στάδια, όπως έκανε και η Πορτογαλία, όταν ολοκλήρωσε το δικό της πρόγραμμα, με βάση τις ανάγκες της πραγματικής οικονομίας, καθώς και την συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στη φορολογική διοίκηση.

Σε δικό του δημοσίευμα, το πρακτορείο Bloomberg, αναφέρει ότι το σχέδιο περιλαμβάνει την αποκατάσταση των «συλλογικών διαπραγματεύσεων» στην αγορά εργασίας, τη δημιουργία μίας «Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας» και των εφαρμογή μεταρρυθμίσεων όπως η δημιουργία κτηματολογίου και η επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης.

Τέλος, επισημαίνεται ότι το σχέδιο είναι μέσα στα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τελευταίας αξιολόγησης, του τελευταίου προγράμματος για την Ελλάδα.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/330338-Ypsele-anaptyxe-ano-toy-2-problepei-to-Anaptyxiako-schedio ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...