Φαβορί για την προεδρία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων ο Χρήστος Τζανερίκος

Πέμπτη 02/06/2016 – 15:57Χρήστος ΤζανερίκοςΔΙΑΠΡΕΠΗΣ ΝΟΜΙΚΟΣ, ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ                                                                                                                                        
Ένας διαπρεπής νομικός, και σπουδαίος δικαστής, ο πρόεδρος Εφετών Χρήστος Τζανερίκος, είναι το φαβορί όπως όλα δείχνουν για να αναδεχτεί πρόεδρος της μεγαλύτερης συνδικαλιστικής δικαστικής Ένωσης, της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. 
Τα αποτελέσματα των εκλογών της μεγαλύτερης εκ των δικαστικών Ενώσεων –αριθμεί πάνω από 4.000 μέλη– ανέδειξαν πρώτο σε ψήφους, και με σημαντική διαφορά, τον συνδυασμό επικεφαλής του οποίου είναι ο κ. Τζανερίκος.  Πρόκειται για τον ίδιο συνδυασμό που είχε την πλειοψηφία και στο προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης και από τον οποίο προέρχεται η μέχρι πρότινος πρόεδρος της Ένωσης Μαργαρίτα Στενιώτη, ενώ επικεφαλής της ήταν μέχρι την ανάληψη της προεδρίας του Αρείου Πάγου, η κα Βασιλική Θάνου.
Η σαρωτική επικράτρηση του συνδυασμού του κ. Τζανερίκου , του δίνει προφανώς και το προβάδισμα στις αρχαιρεσίες που θα ακολουθήσουν για τη συγκρότηση του νέου ΔΣ σε σώμα.  
ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙΕιδικότερα, κατά τις εκλογές ο συνδυασμός του κ. Τζανερίκου εξέλεξε επτά συμβούλους. Ο συνδυασμός του εφέτη Αθηνών Νίκου Σαλατά εξέλεξε τρεις συμβούλους, ενώ του εφέτη Αθηνών Παναγιώτη Λυμπερόπουλου, δύο. Επίσης, εντυπωσιακή ήταν η εκλογή των ανεξάρτητων αδελφών Χριστόφορου και Χαράλαμπου και Σεβαστίδη – πρόεδροι Πρωτοδικών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη οι οποίοι ήρθαν πρώτος και τρίτος στη σειρά κατάταξης, με δεύτερη την νυν πρόεδρο Μαργαρίτα Στενιώτη.  
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ  ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥΟ κ. Τζανερίκος είναι ένας εξαιρετικός επιστήμονας του Δικαίου και κορυφαίος δικαστής με συμμετοχή σε σειρά ιστορικών αποφάσεων για την Δικαιοσύνη.  Περαν της διοίκησης του Εφετείου Θράκης, υπήρξε και μέλος της Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών. Μια από τις δεκάδες ιδιαίτερης σημασίας υποθέσεις στην οποία έχει προεδρεύσει είναι και η  τελεσίδικη απόφαση για την πολύκροτη δίκη  των διεκδικήσεων της Μονής Βατοπεδίου για τη Λίμνη Βιστωνίδα, μετά από 12 και πλέον χρόνια αντιδικίας.
Η  απόφαση σε δεύτερο βαθμό, που υπογράφει ως πρόεδρος ο κ. Τζανερίκος, αφορούσε  την αγωγή της Μονής Βατοπεδίου που διεκδικούσε τις παραλίμνιες εκτάσεις της Βιστωνίδας, συνολικού εμβαδού 27.000 στρεμμάτων.  Mε ημερομηνία 29-12-2015  και  με αριθμό 197/2015 η  απόφαση, δέχθηκε την έφεση του Ελληνικού Δημοσίου, απέρριψε την έφεση της Μονής Βατοπεδίου και τις παρεμβάσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους και της Ιερού Κοινού του Παναγίου Τάφου και απέρριψε στο σύνολό της  την αρχική αγωγή της Μονής Βατοπεδίου κατά του Ελληνικού Δημοσίου.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΣΟ κ. Χρήστος Τζανερίκος, με γνώμονα την πείρα του στη διοίκηση του Πρωτοδικείου Αθηνών αλλά και του Εφετείου Θράκης, αλλά και με την αποδοχή των συναδέλφων του, είχε πάντα τεράστια αποδοχή από τους δικαστές όλων των πολιτικών αποχρώσεων. Άλλωστε θεωρείται δικαστής ειδικών ικανοτήτων και αμέμπτου ηθικής. 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...