Φαινόμενα διάλυσης στη Χρυσή Αυγή

Φαινόμενα διάλυσης στη Χρυσή Αυγή
Η αποχώρηση του βουλευτή Λάρισας Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου από τη Χρυσή Αυγή και η απόφασή του, μέσω επιστολής, να ανεξαρτητοποιηθεί, έφερε τρικυμία στο κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου και προκάλεσε εσωκομματική κρίση, αφού αναμένεται να φέρει ντόμινο αποχωρήσεων και άλλων στελεχών.
Μάλιστα, στους κόλπους της ΧΑ η κατάσταση που επικρατεί είναι εκρηκτική αφού η αποχώρηση του βουλευτή συνοδεύτηκε από καταγγελίες και ομολογίες, όπως για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την εγκληματική δράση των ταγμάτων εφόδου. Την ίδια στιγμή, τα στελέχη της οργάνωσης βλέποντας πως η πόρτα της εξόδου από τη ΧΑ ανοίγει και άλλα στελέχη είναι έτοιμα να ακολουθήσουν τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, αντιδρούν με χαρακτηρισμούς όπως «προδότες» ή «Ιούδας».

Οπως αναφέρει και το Εθνος, η επιστολή ανεξαρτητοποίησης του βουλευτή Λάρισας της Χρυσής Αυγής Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου έφερε στην επιφάνεια τον εμφύλιο πόλεμο στο εσωτερικό της «μαύρης συμμορίας», μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τον εγκλεισμό της ηγετικής ομάδας του κόμματος (Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς) στη φυλακή από τη Δικαιοσύνη, με την κατηγορία της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Τι αναφέρει στην επιστολή του

Ο Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλος στην επιστολή αποχώρησης του αναφέρει, μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν από τη δολοφονία Φύσσα για τη δράση της Χρυσής Αυγής, πως «δεν γνώριζε αυτή τη δράση» και πως λυπάται γιατί δεν ενήργησε νωρίτερα και δεν διαφοροποίησε τη στάση του. «Το αποφάσισα όμως γιατί δεν μου επιτρέπει πλέον η συνείδησή μου να συνδέω τις πατριωτικές και εθνικιστικές μου ιδέες με τέτοιου είδους ενέργειες και πρακτικές».

Η αντίδραση της ΧΑ και του Ηλία Κασιδιάρη

Προφανώς στη Χρυσή Αυγή δεν περίμεναν την παραίτηση του βουλευτή τους και αμέσως μόλις έγινε γνωστή η αποχώρηση του από το κόμμα, ξεκίνησε ο χορός των ύβρεων, προκειμένου προφανώς να προλάβουν και τις επόμενες διαρροές από το κόμμα τους. Στην επίσημη ανακοίνωση της ΧΑ ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος χαρακτηρίζεται «προδότης, Ιούδας» και του καταλογίζουν προδοτική και άθλια συμπεριφορά, ενώ τα όσα ανέφερε τα θεωρούν συκοφαντίες. Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΧΑ Ηλίας Κασιδιάρης έκανε λόγο ακόμα και για χρηματισμό του πρώην βουλευτή της ΧΑ λέγοντας «είναι πολλά τα λεφτά, Αρη».

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...