Φαντασμαγορικά η Γαλλία στους ”4” !! ΓΑΛΛΙΑ – ΙΣΛΑΝΔΙΑ 5-2 με ρεσιτάλ των τρικολόρ!

Γαλλία δίχως έλεος! Οι «τρικολόρ» δεν έδειξαν διάθεση να πέσουν θύμα έκπληξης από την Ισλανδία, την οποία διέλυσαν 5-2 και έτσι προκρίθηκαν πανηγυρικά στους «4» του Euro, όπου θα βρουν τους Γερμανούς! Πολλά μπράβο στους Ισλανδούς για την καταπληκτική τους πορεία στο τουρνουά!

Δύο γκολ ο Ζιρού (12’, 59’) και από ένα οι Πογκμπά (20’), Παγέ (43’) και Γκριζμάν (45’) για τους «τρικολόρ», με τους Σίγκθορσον (56’) και Μπιάρνασον (84’) να σκοράρουν για τους «Βίκινγκς».

Θα περίμενε κάποιος πως η Γαλλία, ως γηπεδούχος και ως πιο ποιοτική ομάδα, να έκανε το παιχνίδι της από την αρχή. Λάθος! Οι Ισλανδοί είχαν την κατοχή αφού τους είχε παραχωρηθεί έδαφος, αλλά ο μοναδικός τρόπος ανάπτυξής τους ήταν οι βαθιές μπαλιές από την άμυνα, που ήταν ακίνδυνες και προβλέψιμες, με τους «τρικολόρ» από την άλλη να τηρούν στάση… αναμονής. Αυτό, τους έκανε καλό καθώς οι Ζιρού και Πογκμπά πριν το πάρουν… χαμπάρι οι Σκανδιναβοί, «χτύπησαν» μέσα σε οκτώ λεπτά και έτσι το ταμπλό έγραφε 2-0 στο 20’. Πέντε λεπτά αργότερα, οι «Βίκινγκς» είχαν μία εξαιρετική ευκαιρία να μπουν ξανά στο ματς, αλλά η μπάλα δεν τους έκανε το χατίρι.

Έκτοτε, οι παίκτες του Ντεσάν δεν βιάζονταν και με αρκετό passing game είχαν την κατοχή με συντριπτικά ποσοστά υπέρ τους, βρίσκοντας με μεγάλη υπομονή τους κενούς χώρους. Όλα κυλούσαν ήρεμα στο παιχνίδι και η κατάσταση έδειχνε πως οι οικοδεσπότες θα πάνε ξεκούραστοι στα αποδυτήρια. Έλα, όμως, που ήρθε ένα δίλεπτο-φωτιά για τους Γάλλους, όπου οι Παγέ (43’) και Γκριζμάν (45’) έδωσαν μεγαλύτερες διαστάσεις στο… πάρτι τους, διαμορφώνοντας το 4-0 του πρώτου ημιχρόνου!

Τι θα μπορούσε να γίνει στο δεύτερο ημίχρονο ενός παιχνιδιού που έληξε με 4-0 το πρώτο μέρος; Τίποτα! Και προφανώς θα ήταν έκπληξη αν γινόταν κάτι άλλο δραματικό (από άποψη ανατροπής). Η Γαλλία έσβησε τις μηχανές με το μυαλό να ήταν ήδη στον ημιτελικό με τη Γερμανία, με τους Ισλανδούς από την άλλη να μένουν στην επίθεση για το γκολ της… τιμής, το οποίο ήρθε σε ανύποπτη στιγμή στο 56’. Αλλά, αυτό… εξαγρίωσε τον Ζιρού, ο οποίος «απάντησε» μετά από τρία λεπτά για τους «τρικολόρ» και για το 5-1. Το σκορ είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις, όμως επειδή δεν υπήρχε σκοπιμότητα, ο ρυθμός του ματς ήταν πολύ καλός, με τις δύο ομάδες να παίζουν πιο ελεύθερα και να δημιουργούν εκατέρωθεν καλές φάσεις γι’ άλλο γκολ. Μάλιστα, σε μία από αυτές, ο Μπιάρνασον στο 84′ σημείωσε και δεύτερο γκολ της… τιμής για τους «Βίκινγκς» διαμορφώνοντας το τελικό 5-2.

Ενδεκάδες :

Γαλλία (Ντεσάν): Γιορίς, Εβρά, Ουμτιτί, Κοσιελνί (72’ Μανγκαλά), Σανιά, Ματουιντί, Πογκμπά, Σισοκό, Γκριζμάν, Παγέ (80’ Κομάν), Ζιρού (60’ Ζινιάκ).

Ισλανδία (Λάγκερμπακ): Χάλντορσον, Άρνασον (46’ Ίνγκασον), Ράγκναρ Σίγκουρτσον, Άρι Σκούλασον, Γκούντμουντσον, Άρον Γκούναρσον, Γκίλφι Σίγκουρτσον, Μπιάρνασον, Σίγκθορσον (83’ Γκούντγιονσεν), Μπόντβαρσον (46’ Φινμπόγκασον).

Πηγή : sport-fm.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...