Φεστιβάλ Βενετίας: Χωρίς περικοπές προβλήθηκε το αμφιλεγόμενο «Nymphomaniac»

Φεστιβάλ Βενετίας: Χωρίς περικοπές προβλήθηκε το αμφιλεγόμενο «Nymphomaniac»
Αριστούργημα ή πορνογραφία; – Αυτοί που είχαν την τύχη να παραβρεθούν στην «uncut» προβολή, το δεύτερο μέρος ήταν πιο σκοτεινό, πιο προκλητικό από το πρώτο και περιείχε μια ολόκληρη ώρα επιπλέον υλικού και μια απίστευτα σοκαριστική σκηνή που πάγωσε την αίθουσα

Το πλήρες και ανέγγιχτο, διάρκειας 5,5 ωρών «Nymphοmaniac: Volume Ι Ι- Directors Cut» του Δανού και πολυσυζητημένου Lars von Trier προβλήθηκε στο 71ο  Φεστιβάλ Βενετίας, τη Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου, στο μη διαγωνιστικό τμήμα, και η προβολή αυτή είναι η πρώτη προβολή ολόκληρου του έργου ( το πρώτο μέρος είχε προβληθεί στο τελευταίο Φεστιβάλ Βερολίνου). Σύμφωνα με αυτούς που είχαν την τύχη να παραβρεθούν στην προβολή, το δεύτερο μέρος ήταν πιο σκοτεινό, πιο προκλητικό από το πρώτο και περιείχε μια ολόκληρη ώρα επιπλέον υλικού και μια απίστευτα σοκαριστική σκηνή που πάγωσε την αίθουσα. Δεν ήταν πάντως λίγοι εκείνοι που έκαναν για άλλη μια φορά λόγο για υπερβολικές και ιδιαίτερα προκλητικές σκηνές.  Ο σκηνοθέτης εισάγει μια νέα πλοκή, που αφορά την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη της Τζο.

Οσο για την υπόθεση της ταινίας, είναι λίγο πολύ γνωστή: Ένας εβραϊκής καταγωγής Δανός διανοούμενος βρίσκει στη μέση του δρόμου κακοποιημένη και αναίσθητη μια γυναίκα. Την περιθάλπει σπίτι του κι εκείνη αρχίζει να του διηγείται την ιστορία της ζωής της, γεμάτη ατέλειωτες ερωτικές περιπέτειες.

Στο Nymphomaniac παίζουν οι Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgard, Stacy Martin, Shia LaBeouf, Uma Thurman, Christian Slater, Jamie Bell, Connie Nielsen, Willem Dafoe, Sophie Kennedy Clark.

O Δανός σκηνοθέτης δεν παραβρέθηκε στην προβολή της ταινίας γιατί ως γνωστόν φοβάται τα αεροπλάνα.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...