Φεύγουν οι Γάλλοι από τη Λιβύη

Φεύγουν οι Γάλλοι από τη Λιβύη
Η Γαλλία προετοιμάζεται να απομακρύνει τους πολίτες της που βρίσκονται στη Λιβύη εξαιτίας της επιδείνωσης της κατάστασης στη χώρα, όπως έγινε σήμερα γνωστό από κυβερνητική πηγή.

Οι λεπτομέρειες της επιχείρησης της απομάκρυνσης, που αναμένεται να γίνει δια θαλάσσης, θα αποφασιστούν το απόγευμα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το Παρίσι είχε καλέσει ήδη από χθες Δευτέρα τους πολίτες του στη Λιβύη, που εκτιμάται ότι είναι περίπου εκατό, να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Στο μεταξύ χιλιάδες Λίβυοι περνάνε τα σύνορα με την Τυνησία για να γλιτώσουν από τις μάχες που μαίνονται μεταξύ αντίπαλων πολιτοφυλακών στην Τρίπολη, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο TAP. Περίπου 6.000 άνθρωποι πέρασαν τα σύνορα χθες Δευτέρα.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Τυνησίας ανακοίνωσε ότι περίπου 1,5 εκατομμύριο Λίβυοι ζουν στην Τυνησία, περιλαμβανομένων πολλών που κατέφυγαν στη χώρα στη διάρκεια της εξέγερσης του 2011.

Αντίπαλες πολιτοφυλακές μάχονται γύρω από την περιοχή του αεροδρομίου της Τρίπολης από την 13η Ιουλίου -με τον μέχρι στιγμής απολογισμό των αρχών να κάνει λόγο για πάνω από 100 νεκρούς και 400 τραυματίες-, ενώ δύο δεξαμενές καυσίμων καίγονται από την Κυριακή αφού επλήγησαν από ρουκέτες.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος αλ Ουάσατ μετέδωσε ότι οι αντιμαχόμενες πλευρές συμφώνησαν σε μια εκεχειρία γύρω από το αεροδρόμιο ώστε να διευκολύνουν το έργο των πυροσβεστών.

ΔΙΕΘΝΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...