Φλέγεται η Καλιφόρνια (Φωτογραφίες)

Κυριακή 19/06/2016 – 13:14Καλιφόρνια ΕΧΟΥΝ ΕΚΚΕΝΩΘΕΙ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ – 31.000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΑΧΤΗ                                                                          
Η πυρκαγιά που τροφοδοτείται από τους ισχυρούς ανέμους επεκτάθηκε το Σάββατο στη νότια Καλιφόρνια, αναγκάζοντας εκατοντάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.
Η φωτιά μαίνεται στην κομητεία της Σάντα Μπάρμπαρα, περίπου 145 χλμ. βορειοδυτικά του Λος Άντζελες, και έως το βράδυ του Σαββάτου είχε καταστρέψει περίπου 31.610 στρέμματα γης. Πυροσβέστες εκτιμούν πως η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο κατά 45%.

q



«Είχαμε μια πολύ καλή νύχτα χθες… Δεν έχουμε ανθρώπινες απώλειες, ούτε σημαντικούς τραυματισμούς ούτε μεγάλες απώλειες στις υποδομές», δήλωσε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της κομητείας Σάντα Μπάρμπαρα, Ερικ Πέτερσον.
Όμως, υπάρχει νέα «κόκκινη» προειδοποίηση, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που θα πνέουν από την Κυριακή έως την Τρίτη.
Περισσότεροι από 1.200 πυροσβέστες έχουν σταλεί για την κατάσβεση της πυρκαγιάς η οποία τροφοδοτείται από τις θαμνώδεις εκτάσεις και τη βλάστηση στα φαράγγια περίπου 32 χλμ. βορειοδυτικά της πόλης Σάντα Μπάρμπαρα.

1

«Τώρα είναι η στιγμή να συγκεντρώσετε τα μέλη της οικογένειάς σας, τα ζώα σας και τα σημαντικά έγγραφά σας σε περίπτωση που χρειαστεί να φύγετε γρήγορα», προειδοποίησε σε ανακοίνωσή του το γραφείο του σερίφη της Σάντα Μπάρμπαρα τους κατοίκους που ζουν σε περιοχές οι οποίες απειλούνται από τη φωτιά.
 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...