Φορολογικός Γολγοθάς για εκατομμύρια Έλληνες μέχρι το Δεκέμβρη

Φορολογικός Γολγοθάς για εκατομμύρια Έλληνες μέχρι το Δεκέμβρη
Εξαιρετικά δύσκολη ημέρα είναι η σημερινή για εκατομμύρια Έλληνες φορολογούμενους, καθώς λήγει η προθεσμία για την πληρωμή τεσσάρων φόρων: την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, της έκτακτης εισφοράς, του τέλους επιτηδεύματος και του φόρου πολυτελούς διαβίωσης.
Και είναι μόνο η αρχή, καθώς πρόκειται για τα πρώτα από τα αλλεπάλληλα μηνιαία ραντεβού τα οποία θα έχουν οι φορολογούμενοι μέχρι το τέλος του έτους για την καταβολή φόρων, οι οποίοι συνολικά ανέρχονται σε 11,6 δισ. ευρώ.

Όπως λοιπόν φαίνεται, ο φορολογικός Γολγοθάς θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του 2014, με το νέο ενιαίο φόρο ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) να μπαίνει στη ζωή μας από την Παρασκευή.

Ο φόρος αυτός θα καταβληθεί σε πέντε δόσεις, αρχής γενομένης από τις 29 Αυγούστου, ενώ σταδιακά από την Παρασκευή θα αρχίσουν να αναρτώνται στο Taxisnet τα εκκαθαριστικά σημειώματα για το φόρο.

Στη συνέχεια, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου οι φορολογούμενοι θα κληθούν να καταβάλουν τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος και του φόρου ακινήτων, ενώ μέχρι τις 31 Οκτωβρίου θα πρέπει να πληρώσουν και την τρίτη δόση του φόρου ακινήτων.

Η 28η Νοεμβρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για την καταβολή της τρίτης δόσης του φόρου εισοδήματος και της τέταρτης δόσης του φόρου ακινήτων, ενώ στο τέλος του χρόνου, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να καταβάλουν την πέμπτη και τελευταία δόση του φόρου ακινήτων, καθώς και τα τέλη κυκλοφορίας του 2015.

OIKONOMIA



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...