Φορτηγό από τη Βουλγαρία ήθελε να περάσει στην Ελλάδα 7.200 όπλα!

Φορτηγό από τη Βουλγαρία ήθελε να περάσει στην Ελλάδα 7.200 όπλα!

7.200 όπλα, 61 διαφορετικών ειδών κατέσχεσε το Τελωνείο Σερρών!

 Φορτηγό «κανονιοφόρο» έπιασε το Τελωνείο Σερρών! Σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε φορτηγό αυτοκίνητο από τη Βουλγαρία, αρμόδιοι υπάλληλοι της Κ.Ο.Ε. του Τελωνείου Σερρών στον Προμαχώνα, με τη συμβολή αυτοκινούμενου Συστήματος Ελέγχου (X-RAY), εντόπισαν και κατέσχεσαν 61 είδη όπλων (7.295 τεμάχια), ήτοι 20 περίστροφα- πιστόλια γκαζιού – αερίου, 3 αεροβόλα, 6.500 φυσίγγια των 9 mm αβολίδωτα κρότου λάμψης, 21 σπρέι πιπεριού, 2 συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης, 3 μαχαίρια καθώς και διάφορα άλλα είδη τοξοβολίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κατά τον έλεγχο στα συνοδευτικά έγγραφα μεταφοράς που υπεδείχθησαν, αναγράφονταν ως μεταφερόμενα είδη συμπληρώματα διατροφής και βρεφικά είδη.

2

Κατά την ακτινοσκόπηση και ανάλυση της εικόνας του φορτηγού οχήματος δημιουργήθηκαν εύλογες υποψίες για την ύπαρξη όπλων εντός του χώρου φόρτωσης του με απόρροια τη διενέργεια φυσικού ελέγχου, κατά τον οποίο εντοπίστηκαν ανάμεσα σε άλλα εμπορεύματα, τα προαναφερθέντα όπλα.

Τέλος, ο οδηγός του οχήματος, συνελήφθη και το φορτηγό κατασχέθηκε. Για τον Έλληνα παραλήπτη των κατασχεθέντων εμπορευμάτων ζητήθηκε η συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου Κρήτης για τη σύλληψη του. Σε βάρος των εμπλεκομένων, υποβλήθηκε δικογραφία προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/323732-PHortego-apo-te-Boylgaria-ethele-na-perasei-sten-Ellada-7-200-opla ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...