Φούσκα στην αγορά ακινήτων προσπαθεί να προλάβει η Κίνα

Φούσκα στην αγορά ακινήτων προσπαθεί να προλάβει η Κίνα

Κίνα

Το Κινεζικό κράτος άρχισε να ερευνά καταναλωτικά δάνεια που χρησιμοποιούνται με καταχρηστικό τρόπο για την αγορά ακινήτων, προειδοποιώντας ότι δεν γίνεται να χρησιμοποιούνται δάνεια για να τρέφεται η φούσκα ακινήτων.

 «Ένα σημαντικό μάθημα από την κρίση με τα στεγαστικά δάνεια στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι ότι οι τράπεζες δανείζουν ασταμάτητα σε ανθρώπους οι οποίοι δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους», δήλωσε ο διοικητής της εποπτικής αρχής της Ρυθμιστικής Επιτροπής Τραπεζών της Κίνας, Ζιάο Γουανκί, σε συνέντευξη Τύπου στο Πεκίνο, ενώ χαρακτηριστικά είπε, «Η Κίνα πρέπει να αποτρέψει αυτήν την τάση».

 Οι έρευνες γίνονται από τα τοπικά γραφεία της Ρυθμιστικής Επιτροπής Τραπεζών αλλά και από την κεντρική τράπεζα. Ο Ζιάο δεν επεκτάθηκε στο που ακριβώς γίνονται οι έρευνες. Ωστόσο, το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters επικαλείται δύο ανώνυμες πηγές από τον τραπεζικό κλάδο που λένε ότι στη βορειοδυτική επαρχία Σαανζί έχουν διαταχθεί έλεγχοι σε τοπικές τράπεζες ώστε να περιορίσουν το οικονομικό ρίσκο που προκαλείται από παράνομους δανεισμούς στον μεσιτικό κλάδο.

 Η Κίνα ουσιαστικά δεν θέλει να πάθει ό,τι έπαθαν πολλές χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες ή η Ελλάδα, δηλαδή να δημιουργηθεί μια μεγάλη αγορά ακινήτων με καλή αξία που ξαφνικά θα πέσει επειδή θα αποδειχθεί φούσκα. Και όλο αυτό επειδή οι τράπεζες θέλουν να αποκτήσουν κέρδη από τόκους και άλλες τραπεζικές πρακτικές και επομένως δανείζουν ασταμάτητα χωρίς να κρίνουν την πιστοληπτική ικανότητα του δανειζόμενου.

 Μετά θα ζητάνε βοήθεια από το κράτος, δηλαδή θα ζητάνε τα λεφτά των φορολογούμενων πολιτών, όταν δεν θα έχουν λεφτά και θα πάρουν και τα σπίτια όσων δάνεισαν.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/303236-PHoyska-sten-agora-akineton-prospathei-na-prolabei-e-Kina ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...