«Φρένο» στον Πανιώνιο έβαλε η Λαμία με γκολ-όνειρο του Μπλάζιτς

«Φρένο» στον Πανιώνιο έβαλε η Λαμία με γκολ-όνειρο του Μπλάζιτς

Ιστορική νίκη, πρώτη στην έδρα της στην κορυφαία επαγγελματική κατηγορία, πέτυχε απόψε η Λαμία επί του Πανιωνίου με 1-0, στο ματς με το οποίο έπεσε η «αυλαία» της 6ης αγωνιστικής.

Το γκολ-όνειρο του Μπλάζιτς στο 78΄ έκρινε την αναμέτρηση στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας, όπου η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ έπαιξε για πρώτη φορά στην φυσική της έδρα.

Οι γηπεδούχοι θα πρέπει να «ανάψουν λαμπάδα» στον τερματοφύλακά τους, Νίκο Παπαδόπουλο, ο οποίος ήταν αυτός που στο πρώτο μέρος κράτησε την ομάδα του «ζωντανή» στο ματς, όταν ο Πανιώνιος έχασε πολλές και κλασικές ευκαιρίες για να «καθαρίσει».

Τελικά η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου «τιμωρήθηκε» από το «νόμο του ποδοσφαίρου» και υπέστη την πρώτη εφετινή της ήττα, ενώ παράλληλα έχασε τη μεγάλη ευκαιρία για να ανέβει στην κορυφή της κατάταξης πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Σε… ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών για τον Πανιώνιο εξελίχθηκαν τα πρώτα 30 λεπτά της αναμέτρησης στο εθνικό στάδιο της Λαμίας.

Οι «κυανέρυθροι» έφτασαν 4 φορές πολύ κοντά στο γκολ χωρίς να τα καταφέρουν, κυρίως λόγω των επεμβάσεων του γκολκίπερ των γηπεδούχων, Παπαδόπουλου.

Οι Νεοσμυρνιώτες στο 7΄ «άγγιξαν» το γκολ με το πλασέ του Σπιριντόνοβιτς, με τον Αναστασιάδη να απομακρύνει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Ακολούθησαν τρεις σωτήριες αποκρούσεις του Παπαδόπουλου σε ισάριθμα τετ-α-τετ που είχε με τον Γεσίλ (12΄, 21΄, 28΄), ενώ στην εκπνοή του πρώτου μέρους και πάλι ο τερματοφύλακας της Λαμίας είπε ξανά «όχι» στο δυνατό σουτ του Σπιριντόνοβιτς έξω από την περιοχή.

Η Λαμία που στο πρώτο μέρος δεν απείλησε ούτε μία φορά την εστία του Κότνικ, μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο και στο 54΄ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ με το πλασέ του Μπλάζιτς μετά το φάουλ του Πίτι να διώχνει σωτήρια ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου. Και πάλι οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ στο 61΄ με τον Παντελιάδη να πλασάρει μέσα από την περιοχή πάνω στον Κότνικ που δεν αιφνιδιάστηκε.

Ο Παπαδόπουλος ήταν ξανά σε σωστή θέση στο σουτ του Σπιριντόνοβιτς στο 64΄, στην πρώτη τελική των «κυανέρθρων» στην επανάληψη. Τεράστια ευκαιρία για να πάρει το προβάδισμα έχασε ο Πανιώνιος στο 72΄, όταν ο Παπαδόπουλος απόκρουσε στην έξοδο το πλασέ του Μασούρα, που ετοιμαζόταν να πανηγυρίσει.

Η μπάλα «τιμώρησε» την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου στο 78΄. Μετά την απομάκρυνση από τον Μπανανά η μπάλα στρώθηκε αρκετά έξω από την περιοχή στον Μπλάζιτς, ο οποίος με φοβερό αριστερό σουτ στην κίνηση άφησε «άγαλμα» τον Κότνικ και με τον τρόπο αυτό οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ (1-0).

Παρά την προσπάθεια των φιλοξενούμενων στη συνέχεια το συγκρότημα του Μπάμπη Τεννέ κατάφερε να πάρει τη μεγάλη νίκη, δεύτερη στο πρωτάθλημα μετά το «διπλό» επί του Αστέρα Τρίπολης.

Με 10 παίκτες τελείωσαν το ματς οι «κυανέρυθροι» λόγω της αποβολής του Γκιοατά στο 79΄ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Πηγή:Filathlos.gr

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/303770-PHreno-ston-Panionio-ebale-e-Lamia-me-gkol-oneiro-toy-Mplazits ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...