Φυσικός Καθαρισμός προσώπου με λάδι

Φυσικός Καθαρισμός προσώπου με λάδι
Η μέθοδος καθαρισμού με το λάδι βοηθάει να καθαρίσουμε σε βάθος του πόρους του προσώπου μας από την βρωμιά και το μακιγιάζ και να εξισορροπήσουμε την επιδερμίδα μας.
Την μέθοδο καθαρισμού με λάδι την χρησιμοποιούμε όχι μόνο γιατί καθαρίζει την επιδερμίδα σε βάθος αλλά αφήνει το πρόσωπο μας λείο και απαλό. Η διαφορά είναι αισθητή από την πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι καθαρισμού. Είναι μια εύκολη διαδικασία, περιλαμβάνει φυτικά λάδια και δεν κοστίζει τίποτα. Υπάρχουν πολλοί συνδυασμοί λαδιών αλλά μπορούμε να ξεκινήσουμε με το δικό μας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.Το μυστικό για μια υγιή, λαμπερή επιδερμίδα είναι η υγιεινή διατροφή και τα φυσικά προϊόντα που ενυδατώνουν, θρέφουν και προστατεύουν την επιδερμίδα.Τα περισσότερα προϊόντα καθαρισμού του προσώπου περιέχουν αρώματα και τοξικές ουσίες που βλάπτουν την επιδερμίδα μας.

Πόσο συχνά θα πρέπει να κάνουμε καθαρισμό με λάδι Γενικά συνιστάται να καθαρίζουμε την επιδερμίδα μας μια φορά την ημέρα πριν πάμε για ύπνο και ειδικά όταν φοράμε μακιγιάζ ο καθαρισμός είναι απαραίτητος. Λόγω των χημικών προϊόντων που χρησιμοποιούμε για τον καθαρισμό της επιδερμίδας, θα χρειαστεί μέχρι 4 βδομάδες να αποτοξινωθεί η επιδερμίδα και να βρει την ισορροπία της. Αλλάζουμε το είδος του λαδιού αν διαπιστώσουμε εξάνθημα ή αλλεργία. Αν αλλάξουμε μείγμα λαδιών θα το κάνουμε μετά από 3-4 μέρες για να προσαρμοστεί η επιδερμίδα στις νέες αλλαγές. Ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας χρησιμοποιούμε διαφορετικά λάδια και διαφορετική αναλογία. Για αρχή μπορούμε να δοκιμάσουμε μόνο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο που είναι ιδανικό για όλους τους τύπους επιδερμίδας.
Κανονική επιδερμίδα 1:1 – 1 μέρος ενυδατικό λάδι : 1 μέρος στυπτικό λάδι
Λιπαρή επιδερμίδα 3:1 – 3 μέρη ενυδατικό λάδι : 1 μέρος στυπτικό λάδι
Μεικτή επιδερμίδα 4:1 – 4 μέρη ενυδατικό λάδι : 1 μέρος στυπτικό λάδι Ξηρή επιδερμίδα 10:1 – 10 μέρη ενυδατικό λάδι : 10 μέρη στυπτικό λάδι

Επιδερμίδα ξηρή και με ακμή –
Χρησιμοποιούμε ένα μείγμα λαδιών μεταξύ της κανονικής και της ξηρής επιδερμίδας.
– Αλλάζουμε το λάδι αν διαπιστώσουμε εξάνθημα ή αλλεργία. Αν θέλουμε να αλλάξουμε μείγμα λαδιών θα το κάνουμε μετά από 4 μέρες για να προσαρμοστεί η επιδερμίδα στις νέες αλλαγές.
– Δεν αγγίζουμε το πρόσωπο μας με βρώμικα χέρια
– Καθαρίζουμε το πρόσωπο μας με λοσιόν από ανθόνερο αμαμελίδας ή φυσικό αλκοολούχο λοσιόν ή με μηλόξυδο μέχρι και 3 φορές την ημέρα για να σκοτώσει τα μικρόβια και να αφαιρέσει τη βρωμιά από τους ρύπους του περιβάλλοντος. Χρησιμοποιούμε 5 έως 10 λεπτά πριν από τον καθαρισμό με λάδι. – Ακολουθούμε μια υγιεινή διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και αποφεύγεουμε τα επεξεργασμένα τρόφιμα.

Επιδερμίδα με άσπρα μικρά σπυράκια
– milia Μάσκα αργίλου: Φτιάχνουμε μια μάσκα αργίλου με πράσινο άργιλο και απιονισμένο νερό. Απλώνουμε ένα λεπτό στρώμα πάνω στην επιδερμίδα μας και το αφήνουμε να στεγνώσει για 20 λεπτά. Ξεπλένουμε καλά το πρόσωπο μας αφαιρώντας τον άργιλο και στη συνέχεια κάνουμε μασαζ με ένα ενυδατικό λάδι.

-Στυπτικό λάδι
Το στυπτικό λάδι ξηραίνει την επιδερμίδα και είναι καλό για τς μικρές και τις λιπαρές επιδερμίδες. Σε μικρές ποσότητες είναι ευεργετικό για τις ξηρές επιδερμίδες. Βοηθάει στη συρρίκνωση των πόρων και του χαλαρού δέρματος. Στυπτικό λάδι μπορούμε επίσης να φτιάξουμε και με την προσθήκη βοτάνων με στυπτικές ιδιότητες εγχυμένα σε λάδι.
Μερικά στυπτικά λάδια: Σταφυλέλαιο, Φουντουκέλαιο, Καστορέλαιο Ενυδατικό λάδι Το ενυδατικό λάδι τρέφει και ενυδατώνει την επιδερμίδα. Είναι ιδανικό για όλους τους τύπους επιδερμίδας και ιδιαίτερα ευεργετικό για τη ξηρή, θαμπή επιδερμίδα.
Μερικά ενυδατικά λάδια:  Ελαιόλαδο, Αμυγδαλέλαιο, Λάδι/βούτυρο αβοκάντου, Λάδι Jojoba  

Υλικά
Ένα απαλό σφουγγαράκι
Ζεστό νερό
Πετσέτα

Η μέθοδος
Αναμειγνύουμε τα λάδια και ανακατεύουμε. Βάζουμε το λαδάκι μας σε ένα σκουρόχρωμο μπουκάλι. Βάζουμε μια μικρή ποσότητα λαδιού στην παλάμη του χεριού μας. Τρίβουμε τα χέρια μας για να ζεσταθεί το λάδι και κάνουμε απαλό μασάζ με αργές σταθερές κινήσεις στο πρόσωπο μας για λίγα λεπτά. Θα καθαρίσει τους πόρους από το μακιγιάζ μας και τη βρωμιά. Το μασαζ θα χαλαρώσει τους μυς του προσώπου μας. Μόλις αισθανθούμε ότι οι πόροι μας έχουν καθαρίσει, μουσκεύουμε την πετσέτα με ζεστό νερό, την στίβουμε και την βάζουμε πάνω στο πρόσωπο μας. Την αφήνουμε για 10 έως 20 δευτερόλεπτα για να ανοίξουν οι πόροι. Σκουπίζουμε απαλά το πρόσωπο μας με την πετσέτα για να αφαιρέσουμε το λάδι. Ξεπλένουμε το πρόσωπο μας και το σκουπίζουμε μέχρι να αισθανθούμε ότι δεν υπάρχει υπερβολική λιπαρότητα. Αν νιώθουμε το πρόσωπο μας “στεγνό” και να μας “τραβάει” ρίχνουμε στην παλάμη μας λίγες σταγόνες από το λάδι που χρησιμοποιήσαμε για τον καθαρισμό, τον τρίβουμε ανάμεσα στις παλάμες μας και κάνουμε απαλό μασάζ στο πρόσωπο μας. Δεν χρειαζόμαστε ενυδατική κρέμα το λάδι θα βοηθήσει στην ενυδάτωση και τη θρέψη της επιδερμίδας. Δεν πρέπει ποτέ να κοιμόμαστε με το μακιγιάζ στο πρόσωπο μας. Σε περίπτωση που έχουμε ξενυχτήσει και βαριόμαστε να μπούμε σε όλη αυτή τη διαδικασία μπορούμε να την απλουστεύουμε. Βάζουμε λίγο λάδι στην παλάμη μας. Τρίβουμε τις παλάμες μας για να ζεσταθεί το λάδι και με απαλές κινήσεις κάνουμε μασάζ το πρόσωπο μας για να απομακρύνουμε τη βρωμιά που έχει κλείσει τους πόρους του προσώπου μας. Βρέχουμε την πετσέτα με ζεστό νερό, τη στίβουμε και σκουπίζουμε απαλά το πρόσωπο μας για να απομακρύνουμε το λάδι.

ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΥΛ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...