Φωταγωγείται η Βουλή για τη Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

Φωταγωγείται η Βουλή για τη Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

Βουλή

Με «Αλλάζουμε για να ζούμε!» και με το logo της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου, θα φωταγωγηθεί το κτήριο της Βουλής των Ελλήνων από αύριο Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018, στις 6 το απόγευμα και έως το πρωί της Κυριακής. Με αυτό τον τρόπο, η Βουλή τιμά την Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου και συμμετέχει ενεργά στην εθνική προσπάθεια και στην εκστρατεία  ευαισθητοποίησης του κοινού για την ασθένεια.

Για την πρωτοβουλία αυτή, μίλησε ο Θ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Μάριος Γεωργιάδης, κατά την έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας. Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως η 4η Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, είναι ημέρα αναστοχασμού και συλλογικής δράσης, με στόχο τη συστράτευση όλων στην καταπολέμηση της νόσου».

Επισήμανε πως «είναι ηθική η υποχρέωση της Πολιτείας και των αρμοδίων Αρχών να πράττουν πάση θυσία το παν, όχι μόνο για τον περιορισμό των ασθενών με καρκίνο αλλά μέχρις ότου καταστεί μια απλή χρόνια ασθένεια και στο θέμα αυτό δεν υπάρχει οικονομική διάσταση».  

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο σύνθημα της εκστρατείας, που είναι το «Αλλάζουμε για να ζούμε!» τονίζοντας πως «αλλάζουμε σημαίνει να πράξουμε, από την πλευρά μας, ως πολίτες αυτό που οφείλουμε στον εαυτό μας, στην οικογένειά μας, στα παιδιά μας και στην πατρίδα μας: Να τηρούμε, όσο πιο πιστά μπορούμε τις απλές οδηγίες που περιλαμβάνονται στο “Δεκάλογο” κατά του Καρκίνου, όπως έχει διατυπωθεί από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/319910-PHotagogeitai-e-Boyle-gia-te-Pagkosmia-Emera-kata-toy-Karkinoy ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...