Φωτογραφίες ντοκουμέντο έδωσε στη δημοσιότητα η Ρωσία: Αμερικανοί κομάντος σε θέσεις του ISIS

Φωτογραφίες ντοκουμέντο έδωσε στη δημοσιότητα η Ρωσία: Αμερικανοί κομάντος σε θέσεις του ISIS

1

Μεγάλο προβληματισμό προκαλούν οι αεροφωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, στις οποίες καταγράφονται οι θέσεις και ο εξοπλισμός των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ σε περιοχή που είναι ανεπτυγμένες δυνάμεις των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) βόρεια της Deir er-Zor στη Συρία.

Οι ειδικές μονάδες του στρατού των ΗΠΑ βρίσκονται στο σημείο προκειμένου να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη διέλευση ανταρτών των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) μέσα από τις γραμμές των ισλαμιστών μαχητών του ISIS, αναφέρει το υπουργείο σε δήλωσή του, αναφέρει το Russia Today.

1

«Χωρίς να αντιμετωπίζουν την παραμικρή αντίσταση από τους τζιχαντιστές, οι μονάδες του SDF προχωρούν κατά μήκος της αριστερής ακτής του Ευφράτη προς την Deir ez-Zor», αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι αεροφωτογραφίες «δείχνουν σαφώς ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες έχουν ‘σταθμεύσει’ στις ίδιες θέσεις των προαστίων της πόλης που είχαν δημιουργήσει προηγουμένως οι μαχητές του ISIS».

«Παρά το γεγονός ότι τα αμερικανικά προπύργια βρίσκονται σε περιοχές που ελέγχονται από τον ISIS, δεν εντοπίζονται περιμετρικά μονάδες προστασίας τους», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

1

Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι το στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ «αισθάνεται απόλυτα ασφαλές στην περιοχή που ελέγχεται από τους τρομοκράτες», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Οι εικόνες, οι οποίες κατεγράφησαν μεταξύ 8 και 12 Σεπτεμβρίου, δείχνουν πολλά οχήματα πεζικού Cougar και τεθωρακισμένα οχήματα Hummer των ειδικών δυνάμεων του αμερικανικού στρατού, σύμφωνα με τα στοιχεία του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας.

Νωρίτερα, τον Σεπτέμβριο, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, κ. Ίγκορ Κονασένκοφ, είχε κατηγορήσει το SDF για «συμπαιγνία» με τους τρομοκράτες του ISIS.

1

«Οι μαχητές του SDF έχουν τους ίδιους στόχους με τους τρομοκράτες του ISIS. Τα ρωσικά αεροσκάφη δεν έχουν μέχρι στιγμής καταγράψει στρατιωτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ του ISIS και του SDF “, είχε καταγγείλει ο Κονασένκοφ.
 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/302577-PHotographies-ntokoymento-edose-ste-demosioteta-e-Rosia-Amerikanoi-komantos-se-theseis-toy-ISIS ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...