Φόβοι της ΕΛ.ΑΣ. για χτύπημα – απάντηση στις συλλήψεις

Φόβοι της ΕΛ.ΑΣ. για χτύπημα - απάντηση στις συλλήψεις
Η άγρια δολοφονία του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού Σεραφείμ Γκαλιμάνη δεν αποκλείεται να αποτελεί την άμεση αιματηρή πράξη αντεκδίκησης μελών της νεοτρομοκρατίας και στελεχών της Greek Mafia, για τις συλλήψεις ατόμων που σχετίζονταν με το σχέδιο ανατίναξης των φυλακών Κορυδαλλού, όπως επισημαίνουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.
Παράλληλα με την εκδίκηση όμως, η δολοφονία μπορεί να είχε και στόχο την «αντικατάσταση» της διοίκηση των φυλακών Δομοκού από… αρεστούς του ποινικο-τρομοκρατικού ιερατείου. «Δεν αποκλείεται ο Γκαλιμάνης να ήταν ένα “εμπόδιο” στα σχέδια τους να μετατρέψουν τις φυλακές σε “αρχηγείο” Ελληνικής Μαφίας και νεοτρομοκρατίας, όπως φάνηκε πρόσφατα στην υπόθεση της “Λίτσας”. Ενδεχομένως να ήθελαν να βάλουν τους “δικούς” τους προκειμένου απερίσπαστοι να κινούν τα νήματα των εγκληματικών οργανώσεων και της τρομοκρατίας», ισχυρίζονται οι ίδιοι αξιωματικοί.

Δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο νέας επίθεσης

Από την αρχή των ερευνών οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής που χειρίζονται την υπόθεση έχουν λάβει περίπου 80 καταθέσεις μαρτύρων, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα κλιμάκιο αξιωματικών ταξίδευσε στην πόλη Ιωαννίνων, προβαίνοντας σε έρευνες που σχετίζονταν με ύποπτους ποινικο-νεοτρομοκράτες, χωρίς να έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματά τους.

Ο φόβος για νέο αιματηρό τρομοκρατικό χτύπημα-απάντηση στις συλλήψεις της ΕΛ.ΑΣ., δεν έχει απομακρυνθεί, ενώ οι πρόσφατες συλλήψεις συγγενών έγκλειστων μελών της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», φαίνεται να έχουν μεγεθύνει αυτή την ανησυχία. Στις πρόσφατες δηλώσεις τους μέσα από τις φυλακές εξέφραζαν τον εκνευρισμό τους για σύλληψη συγγενών που δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση αλλά αποτελούν εκδικητικές πράξεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, την οποία «στόχευσαν» εμφατικά.

Τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου δεν αποκλείουν ήδη να έχει δοθεί νέα εντολή ένοπλης επίθεσης σε βάρος στόχου από το χώρο της Δικαιοσύνης ή της ΕΛ.ΑΣ. Ενδεικτικά, θυμίζουν ότι το καλοκαίρι του 2013, ένας από τους «ταχυδρόμους» των φυλακών κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίου πήρε μαζί του κάποιες γραπτές «εντολές επίθεσης». Το μήνυμα έγινε… χαρτοπόλεμος και πετάχθηκε από το παράθυρο του αυτοκινήτου. Οι αστυνομικοί περισυνέλλεξαν τα κομμάτια, συνέθεσαν το παζλ και διαπίστωσαν ότι σχεδιαζόταν επίθεση «γαζώματος» με πολεμικά καλάσνικοφ στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπως ισχυρίζονται. Αυτή η επίθεση ενδεχομένως «αναβλήθηκε» εξαιτίας νέων συλλήψεων και αστυνομικών ενεργειών αποφυγής.

Η χειρότερη εκδοχή για την ΕΛ.ΑΣ. είναι να γίνονται προπαρασκευαστικές ενέργειες χτυπήματος που θα προκύψει από σύμπραξη ποινικών και τρομοκρατών, όπως εκτιμάται ότι συνέβη στην εκτέλεση των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, που ανέλαβαν οι «Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Δυνάμεις». Υπάρχει άλλωστε προηγούμενο που δείχνει ότι οι επιθέσεις αντεκδίκησης είναι οι πιο αιματηρές. Ενδεικτικό είναι το «γάζωμα» με καλάσνικοφ έξι αστυνομικών τον Οκτώβριο του 2009 έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής, λίγες ημέρες μετά την επικήρυξη που είχε ανακοινώσει η ΕΛ.ΑΣ. για τους αποκαλούμενους «ληστές με τα μαύρα».

100 συλλήψεις για τρομοκρατία από το 2009

Όπως και να έχει η νεοτρομοκρατία εξελίσσεται σε «Λερναία Ύδρα», καθώς από το 2009 έχουν συλληφθεί περίπου… 100 άτομα κατηγορούμενα για συμμετοχή σε τρομοκρατικές επωνυμίες, αλλά παρόλα αυτά βρίσκεται «ζωντανή και επικίνδυνη».

Η ΕΛ.ΑΣ. διαρκώς πέφτει πάνω σε άφθαρτα πρόσωπα, τα οποία δεν υπάρχουν στις λίστες με τους υπόπτους και συνεπώς χαρακτηρίζονται ως πιο επικίνδυνα. Ένας από τους «άφθαρτους» με κομβικό ρόλο στο σχέδιο Γοργοπόταμος ήταν ο 39χρονος που συνελήφθη πριν από μία εβδομάδα και είχε την κωδική ονομασία «Ιάσωνας». Είχε μόλις μία προσαγωγή το 2005 μετά από επεισόδια. Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, είναι ένας από τους υπόπτους για συμμετοχή και στη Σέχτα Επαναστατών, οργάνωση που ανέλαβε την ευθύνη για τις δολοφονίες του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα και του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια.

Στο μεταξύ από την αποκρυπτογράφηση των σημειώσεων καταγράφεται η έντονη προετοιμασία για την «επόμενη μέρα» της απόδρασης, η οποία περιλάμβανε μπαράζ επιθέσεων με βόμβες από το «παρασκευαστήριο» τους στην Περαχώρα Λουτρακίου, επιθέσεις «γαζώματος» με πολεμικά καλάσνικοφ, απαγωγές αλά… Άλντο Μόρο ακόμη και δολοφονικές επιθέσεις εναντίον ανθρώπινων στόχων από ελεύθερους σκοπευτές.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...