Φόβοι ότι το 2014 θα είναι το θερμότερο καταγεγραμμένο έτος στην ιστορία

Φόβοι ότι το 2014 θα είναι το θερμότερο καταγεγραμμένο έτος στην ιστορία
Ο Σεπτέμβριος ήταν ο δεύτερος συνεχόμενος μήνας, μετά τον Αύγουστο, στον οποίο καταγράφηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες από το 1880

Φόβους ότι το 2014 θα είναι το θερμότερο καταγεγραμμένο έτος στην ιστορία εκφράζουν οι επιστήμονες μετά την ανακοίνωση από την αμερικανική υπηρεσία ΝΟΑΑ για τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία  ο φετινός Σεπτέμβριος γίνεται ο δεύτερος συνεχόμενος μήνας – μετά τον Αύγουστο – στον οποίο καταγράφηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες από 1880 οπότε και διατηρούνται αρχεία.

«Παράλληλα είναι ο 38ος συνεχόμενος Σεπτέμβριο όπου η παγκόσμια θερμοκρασία βρίσκεται πάνω από τους μέσους όρους του 20ου αιώνα» προστίθεται στην ανακοίνωση του ΝΟΑΑ.

Με βάση τα αρχεία της αμερικανικής υπηρεσίας πρόκειται για το θερμότερο εννεάμηνο της ιστορίας καθώς από τον Απρίλιο έχουν καταγραφεί οι θερμότεροι Μάιος-Ιούνιος-Αύγουστος-Σεπτέμβριος, ο τέταρτος θερμότερος Ιούλιος και ο έβδομος θερμότερος Απρίλιος.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχα μεγέθη όσον αφορά τον Σεπτέμβριο έδωσαν τόσο η NASA όσο και η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...