Φόρτσα για τελικό οι τρελοί Ιταλοί – Εκτός οι πρωταθλητές Ευρώπης Ισπανοί!

Ίσως αυτό το Euro είναι υπόθεση Ιταλική! Οι Σκουάτρα Ατζούρα έκαναν ακόμη ένα καταπληκτικό παιχνίδι , με τον Κόντε να στήνει την ομάδα εξαιρετικά αμυντικά, αλλά και στον επιθετικό τομέα οι αντεπιθέσεις της Ιταλίας ήταν άψογες. Τελικό αποτέλεσμα 2-0 υπέρ των Ατζούρι, πρόκριση στα προημιτελικά, πέταξαν εκτός τους πρωταθλητές Ευρώπης, τους άχρωμους Ισπανούς και επόμενο μεγάλο ματς Γερμανία – Ιταλία! Στο πρώτο ημίχρονο έχασε πολύ μεγάλες ευκαιρίες να προηγηθεί στο σκόρ, ο Ντε Χέα έκανε σημαντικές επεμβάσεις, μέχρι και τη φάση του 33′ , όπου έπειτα από εκτέλεση φάουλ σε καλό σημείο απ΄τον Μπονούτσι ο Ισπανός κίπερ απέκρουσε ασταθώς, ο Κιελίνι πήρε το ”ριμπάουντ” και με κοντινή προβολή έγραψε το 1-0 που ήταν και αποτέλεσμα ημιχρόνου με τους Ιταλούς να εντυπωσιάζουν με την απόδοσή τους, παίζοντας ορθολογικό ποδόσφαιρο, και με τους Φούριας Ρόχας να πελαγοδρομούν.

2952

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ιταλία ξεκίνησε όπως ακριβώς και στο πρώτο ημίχρονο, με ευκαιρίες , αντεπιθέσεις, πολύ ωραίες ενέργειες από τους Έντερ, Τζακερίνι και Πελέ και στη μεγαλύτερη φάση του δευτέρου ημιχρόνου, ο Έντερ σε ανεπανάληπτο τετ α τετ έστειλε τη μπάλα πάνω στο Ντε Χέα, που απέκρουσε με το στήθος, ο Ισπανός τερματοφύλακας  που κρατούσε με νύχια και με δόντια την Ισπανία ζωντανή στον αγώνα. Αλλαγές επί αλλαγών απ΄τον Ντελ Μπόσκε , πέρασε στο παιχνίδι τον Βάσκεθ, τον Αντούριθ και τον Πέδρο, η Ισπανία απείλησε με κάποια σούτ , αλλά ο Μπουφόν έδειξε ετοιμότητα και με την εντυπωσιακή τους άμυνα οι Ιταλοί κρατούσαν το 1-0 με σχετική ευκολία. Στο 90+1 οι Ισπανοί είχαν ανέβει όλοι για να ισοφαρίσουν, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι πάικτες του Κόντε με ωραία αντεπίθεση ο Νταρμιάν που πέρασε στα τελευταία λεπτά ως αλλαγή σέρβιρε έτοιμο γκόλ στον Πελέ, ο οποίος αποτέλειωσε τον Ντε Χέα και διαμόρφωσε το τελικό 2-0, ένα αποτέλεσμα που έστειλε στον έβδομο ουρανό την Ιταλία και στους ”8” με αντίπαλο τη Γερμανία, ενώ τους Ισπανούς νωρίς νωρίς εκτός διοργάνωσης , και για δεύτερη συνεχόμενη μεγάλη διοργάνωση αποκλείστηκαν χωρίς να καταφέρουν μεγάλα πράγματα. Αποκαθήλωση λοιπόν..και μένει να δούμε ποιοί θα είναι οι φετινοί πρωταθλητές Ευρώπης..

JNM

Ενδεκάδες :
Ιταλία (Αντόνιο Κόντε): Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Φλορέντσι (84’ Νταρμιάν), Παρόλο, Ντε Ρόσι (53’ Τιάγκο Μότα), Τζακερίνι, Ντε Σίλιο, Πελέ, Έντερ (82’ Ινσίνιε)

Ισπανία (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Ντε Χέα, Χουανφράν, Πικέ, Ράμος, Άλμπα, Μπουσκέτς, Σίλβα, Φάμπρεγκας, Ινιέστα, Νολίτο (46’ Αντούριθ, 81’ Πέδρο), Μοράτα (70’ Λούκας Βάσκεθ)

Τα τρία ζευγάρια των προημιτελικών που έχουν προκύψει μέχρι στιγμής :
Πολωνία – Πορτογαλία
Ουαλία – Βέλγιο
Γερμανία – Ιταλία
Γαλλία – Αγγλία / Ισλανδία

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΑΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...