Χάλκινη με μυθικό Πάου η Ισπανία

Έσπασαν καρδιές στον… μεγάλο μικρό τελικό του ολυμπιακού τουρνουά στο μπάσκετ!

Μετά από τρομερές εναλλαγές συναισθημάτων, η Ισπανία επικράτησε 89-88 της εκπληκτικής Αυστραλίας και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, που είναι το 4ο στην ιστορία της στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός.

Εκπληκτικό παιχνίδι, με τους Ίβηρες να προηγούνται με 12 στο πρώτο μέρος (40-28), ωστόσο οι «boomers» δεν το έβαλαν κάτω, επέστρεψαν και στην τέταρτη περίοδο το προβάδισμα άλλαζε συνεχώς χέρια.

Στα 9’’ πριν το φινάλε ο Μπέινς έβαλε μπροστά την εθνική του, αλλά δύο βολές του Σέρχιο Ροντρίγκεθ στα 5’’ υπέγραψαν τη νίκη για τους φούριας ρόχας, με τους αντιπάλους τους να μην κάνουν καν σουτ στη τελευταία επίθεση.

Μυθική εμφάνιση για τον θρύλο Πάου Γκασόλ, ο οποίος σταμάτησε στους 31 πόντους (12/15 σουτ), ενώ κατέβασε και 11 ριμπάουντ. 14 είχε ο Μίροτιτς που όμως σίγησε στο δεύτερο μέρος, 10 ο Ρούντι Φερνάντεθ και 11 ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ με καθοριστική συμβολή στο νήμα.

Για τους συγκινητικούς Αυστραλούς 30 πόντους σημείωσε ο Πάτι Μιλς (11/23 σουτ), 15 είχε ο Άντερσεν, 12 ο Μότουμ, ενώ ο Μπόγκουτ έπαιξε μόλις 13’ αφού αποβλήθηκε με 5 φάουλ από το 23’!

Τα στατιστικά της αναμέτρησης: 

Πηγή: Ο Φίλαθλος

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...