Χάος στη Β. Καρολίνα – Η Σάρλοτ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (Εικόνες & Βίντεο)

Χάος στη Β. Καρολίνα – Η Σάρλοτ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (Εικόνες & Βίντεο)

Σάρλοτ

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ                                                                                          

Για δεύτερη νύχτα συνεχίστηκαν οι ταραχές στην πόλη Σάρλοτ στη Βόρεια Καρολίνα, με αφορμή τον θάνατο ενός 43χρονου Αφροαμερικανού από αστυνομικά πυρά.

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στη διάρκεια διαδηλώσεων, ενώ ένας διαδηλωτής φέρεται να έχει τραυματιστεί σοβαρά, σε συμπλοκή μεταξύ πολιτών, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας, κήρυξε την πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας των ταραχών.

Ύστερα από την ανακήρυξη της Σάρλοτ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πλέον στους δρόμους της πόλης βγαίνει και ο στρατός εκτός από την αστυνομία άνδρες της οποίας έκαναν χρήση πλαστικών σφαιρών για να αντιμετωπίσουν τα εξαγριωμένα πλήθη.

Οι διαδηλωτές έκλεισαν δρόμους με κούτες και άλλα αντικείμενα και άναψαν φωτιές, προκαλώντας την αντίδραση της αστυνομίας, η οποία έκανε χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης. Ένα κομμάτι των εξεγερθέντων επιχείρησε να εισβάλει σε διάφορα μαγαζιά, προκαλώντας μεγάλες ζημιές σε τζαμαρίες.

Στο μεταξύ, αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των τραυματιών. Τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ξεπερνούν τους 85.

Από την οργή των διαδηλωτών δεν γλίτωσαν δημοσιογράφοι και βαν τηλεοπτικών σταθμών με έναν δημοσιογράφο του CNN να πέφτει θύμα επίθεσης ενώ βρισκόταν σε ζωντανή σύνδεση.

Αφορμή για την έναρξη των επεισοδίων αποτέλεσε ο θάνατος του 43χρονου και πατέρα επτά παιδιών Κιθ Λαμόντ Σκοτ σε πάρκινγκ πολυκατοικίας την Τρίτη.

Οι συγγενείς του υποστηρίζουν ότι ο αστυνομικός πυροβόλησε θανάσιμα τον 43χρονο ενώ απλά βρισκόταν δίπλα στο αυτοκίνητό του και διάβαζε ένα βιβλίο.

Η εκδοχή της αστυνομίας ωστόσο είναι διαφορετική καθώς υποστηρίζει ότι ο Σκοτ είχε όπλο το οποίο αρνήθηκε να αφήσει κάτω παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του αστυνομικού Μπρέντλει Βίνσον, ο οποίος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Αποτέλεσμα εικόνας για Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Σάρλοτ

Αποτέλεσμα εικόνας για Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Σάρλοτ

Σε κρίσιμη κατάσταση ο διαδηλωτής που πυροβολήθηκε

Ο τοπικός αρχηγός της αστυνομίας είχε αρχικά δηλώσει ότι ο διαδηλωτής που πυροβολήθηκε στη διάρκεια των επεισοδίων είχε πεθάνει. Αργότερα, οι αξιωματούχοι της πόλης σε ανάρτησή τους, στο Twitter ανέφεραν ότι ο διαδηλωτής νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και η ζωή του, υποστηρίζεται μηχανικά.

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...