Χάος στο Ντάλας! 4 αστυνομικοί νεκροί σε διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας

Παρασκευή 08/07/2016 – 08:00

Περιπολικό

ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΔΥΟ ΑΘΩΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Τέσσερις αστυνομικοί σκοτώθηκαν και άλλοι επτά τραυματίστηκαν από πυρά, στη διάρκεια διαδήλωσης στο Ντάλας κατά των επιθέσεων αστυνομικών εναντίον Αφροαμερικανών.

Όπως δήλωσε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, Ντέιβιντ Μπραουν, δύο ελεύθεροι σκοπευτές πυροβόλησαν 11 αστυνομικούς, σκοτώνοντας τρεις από αυτούς. Στη συνέχεια, ανάρτηση της τοπικής αστυνομίας στο Twitter ανέφερε ότι και ένας τέταρτος αστυνομικός υπέκυψε στα τραύματά του. Τουλάχιστον ένας ακόμη αστυνομικός βρίσκεται στο χειρουργείο.

Οι αρχές εντόπισαν έναν ύποπτο σε γκαράζ στο κέντρο της πόλης, και μετά από διαπραγματεύσεις και ανταλλαγή πυροβολισμών με τις ομάδες των ειδικών δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, ο άνδρας παραδόθηκε. Δίπλα του εντοπίστηκε ύποπτο πακέτο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για το δεύτερο ελεύθερο σκοπευτή.

11

Τηλεοπτικά πλάνα από την περιοχή, δείχνουν την πάνοπλους αστυνομικούς να λαμβάνουν θέσεις μάχης πίσω από οχήματα.

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι μαζί με την αστυνομική κοινότητα του Ντάλας» δήλωσε ο κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ.

Υπενθυμίζεται ότι ένας Αφροαμερικανός έχασε τη ζωή του από αστυνομικά πυρά στην πολιτεία Μινεσότα, ενώ ο θάνατος ενός έτερου μαύρου πολίτη την Τρίτη είχε ξεσηκώσει μαζικές διαμαρτυρίες στη Λουιζιάνα.

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών

Η αστυνομία του Ντάλας έδωσε στη δημοσιότητα μία φωτογραφία ενός υπόπτου απευθύνοντας στον κόσμο έκκληση να τον εντοπίσει, ενώ ενημέρωσε ότι και ένας ακόμα αστυνομικός άφησε την τελευταία του πνοή ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 4.

1

Την ίδια στιγμή βίντεο που έχουν ανεβάσει στο Twitter χρήστες από τη στιγμή της επίθεσης, αποδεικνύουν πόσο καλά οπλισμένοι ήταν οι δράστες.

Υπό κράτηση 2 δράστες

Πριν από λίγο η αστυνομία ενημέρωσε ότι ο δραστης του οποίου η φωτογραφία δόθηκε στη δημοσιότητα παραδόθηκε, ενώ ένας δεύτερος που συμμετείχε σε ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς βρίσκεται και αυτός υπό κράτηση.

Δίπλα στον δεύτερο βρέθηκε ένα ύποπτο πακέτο το οποίο ερευνάται.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...