Χαλάει ο καιρός σήμερα Τετάρτη

Χαλάει ο καιρός σήμερα Τετάρτη
Άστατο καιρό με βροχές και καταιγίδες, αρχικά στη Βόρεια Ελλάδα και στο Ιόνιο, και σταδιακά στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, στο Βόρειο Αιγαίο και πιθανόν στα δυτικά τμήματα της Κρήτης, περιμένουμε σήμερα.
Τα φαινόμενα ενδέχεται τοπικά να είναι ισχυρά.

Πιο αναλυτικά:

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 31 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 20 έως 29 στη Δυτική Ελλάδα, από 18 έως 33 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 20 έως 33 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 20 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι, και στο Νότιο Αιγαίο δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι, ενώ το δυτικό ρεύμα στον Κορινθιακό θα πνέει ενισχυμένο στα 6 με 7 μποφόρ.

Καλό καιρό με λίγες νεφώσεις οι οποίες τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν, θα έχει η Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς και θα ενισχυθούν τοπικά σε ισχυρούς.

Βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους, με πιθανότητα για τοπικά έντονα φαινόμενα, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως και 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως και 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στις βορειότερες περιοχές και βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως και 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως και 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος ενώ βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τος μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν μεμονωμένοι όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στη Θεσσαλία. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως και 34 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη περιμένουμε αίθριο καιρό μα τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως και 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα σημειωθούν νεφώσεις με πιθανότητα βροχής κυρίως στα βόρεια τμήματα. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ ενώ μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...