Χανιά: Γεννητούρια στην παραλία της Αγίας Μαρίνας!

Χανιά: Γεννητούρια στην παραλία της Αγίας Μαρίνας!
Σε βάθος 51 εκατοστών ήταν τοποθετημένα τα αυγά μια θαλάσσιας χελώνας Καρέτα Καρέτα στην παραλία μεγάλου ξενοδοχείου στην Αγία Μαρίνα.
Η κινητοποίηση του Συλλόγου «Αρχέλων» ήταν άμεση και όπως διαπιστώθηκε 75 θαλάσσια χελωνάκια ξεκίνησαν το ταξίδι της ενηλικίωσης.

Τα αυγά των θαλάσσιων χελωνών επωάζονται σε χρονικό διάστημα περίπου 60 ημερών κάτω από τη ζεστή άμμο ενώ είναι εξαιρετικά ευαίσθητα και εύθραυστα με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να εκκολαφθούν όλα. Η εκσκαφή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, ενώ ο κόσμος που βρέθηκε εκεί για να την παρακολουθήσει ήταν ενθουσιασμένος. Οι θαλάσσιες χελώνες αποτελούν είδος προς εξαφάνιση λόγω της έντονης ανθρώπινης παρουσίας και ρύπανσης στις παραλίες.

Η περίοδος ωοτοκίας κυμαίνεται από τα μέσα Μαΐου μέχρι το τέλος Αυγούστου, όπου οι θηλυκές χελώνες επισκέπτονται τις παραλίες της Κρήτης. Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι κάνουν την εμφάνισή τους στο μέρος, όπου γεννήθηκαν και οι ίδιες. Η περίοδος εκκόλαψης ξεκινά από τα μέσα Ιουλίου και διαρκεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, οπότε και τα χελωνάκια βγαίνουν από τη φωλιά τους και κατευθύνονται γρήγορα προς τη θάλασσα.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...