Χαράτσι από την πίσω πόρτα, στα αφορολόγητα επιδόματα του ΟΓΑ!

Επιδόματα ΟΓΑ

«ΨΑΛΙΔΙ» 3,6% ΣΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΓΑ!

Ξαφνικό «κούρεμα» των επιδομάτων του ΟΓΑ που λαμβάνουν χιλιάδες τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, φέρνει το τέλος, ύψους 3,6% που βάζει ο Οργανισμός!  Αν και αυτά τα επιδόματα που δίνει ο ΟΓΑ ούτε  φορολογούνται, ούτε κατάσχονται και σύμφωνα με τον νόμο δεν εμπίπτουν σε καμία εισφορά, με το «κόλπο» του τέλους,  πέφτει ακόμα ένα «τσεκούρι» στα εισοδήματα των δικαιούχων.  

Συγκεκριμένα, κάνοντας χρήση παλαιότερης  νομοθετικής ρύθμισης, ο ΟΓΑ επέβαλε τέλος χαρτοσήμου  3,6% στα ποσά των ειδικών επιδομάτων που κατέβαλε τον Ιούλιο στις τρίτεκνες και τις πολύτεκνες οικογένειες. Οι δικαιούχοι ξαφνιασμένοι είδαν να μπείνουν μειωμένα τα επιδόματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και για το θέμα τέθηκε και επίκαιρη ερώτηση στη βουλή από τέσσερις βουλευτές της ΝΔ, προς τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο.

Τα ειδικά πολυτεκνικά επιδόματα του ΟΓΑ ανέρχονται σε 500 ευρω για κάθε παιδί και όπως φαίνεται μέσα από το  κείμενο της ανακοίνωσης του ΟΓΑ «η πληρωμή αυτή αφορά 476.887 δικαιούχους και η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται στο ποσό των 162.815.631,88 €. Σημειώνουμε ότι το ειδικό επίδομα σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες υπόκειται σε τέλος χαρτοσήμου 3,6%.».

Μέχρι τον Ιούλιο το επίδομα στήριξης τέκνων και το ειδικό επίδομα τριτέκνων και πολυτέκνων απαλλάσσονταν από κάθε φόρο, τέλος, εισφορά ή κράτηση υπέρ του Δημοσίου και δεν μετρούταν στο καθαρό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα. Τώρα με αυτό το «τρικ» ο Οργανισμός μειώνει ένα βοήθημα σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη.

Την ερώτηση στη βουλή κατέθεσαν οι Βουλευτές της Ν.Δ., Νίκος Παναγιωτόπουλος, Καβάλας, Χρήστος Κέλλας, Λάρισας, Γιάννης Βρούτσης, Κυκλάδων και Βασίλης Οικονόμου, Επικρατείας.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...