Χαρίτσης: Απαραίτητη η αύξηση του κατώτατου μισθού

Χαρίτσης: Απαραίτητη η αύξηση του κατώτατου μισθού

Απαραίτητη η αύξηση του κατώτατου μισθού και η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων μετά την έξοδο από το μνημόνιο, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, τονίζοντας ότι «πέρα από το ουσιαστικό τους περιεχόμενο, τέτοιες παρεμβάσεις εμπεριέχουν και πολύ ισχυρούς συμβολισμούς, σημαντικούς για την εδραίωση της συλλογικής αυτοπεποίθησης».

 

Ο κ. Χαρίτσης, αναγνωρίζει ότι λόγω των μνημονιακών υποχρεώσεων, συγκεκριμένα τμήματα των μεσαίων στρωμάτων έχουν επιβαρυνθεί υπέρμετρα, ασφαλιστικά και φορολογικά και για το λόγο αυτό αναφέρει ότι για την επόμενη πενταετία προβλέπονται στοχευμένες φοροελαφρύνσεις ύψους 3,5 δις ευρώ.

 

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός, στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα», περιγράφει το φορολογικό μοντέλο που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι σε αντίθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση, δεν είναι υπέρ της χαμηλής οριζόντιας φορολογίας. Όπως επισημαίνει «Θέλουμε διεύρυνση της φορολογικής βάσης, αναλογική και δίκαιη φορολόγηση για όλους, πάταξη της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής μέσω φορολογικών παραδείσων, ώστε να μπορέσουμε να χρηματοδοτήσουμε κρίσιμες παρεμβάσεις στο κοινωνικό πεδίο και να αμβλύνουμε τις ανισότητες».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/316363-CHaritses-Aparaitete-e-ayxese-toy-katotatoy-misthoy ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...