Χαρδούβελης:Πολύ θετική εξέλιξη τα τεστ αντοχής των τραπεζών

Χαρδούβελης:Πολύ θετική εξέλιξη τα τεστ αντοχής των τραπεζών
Την επιτυχή ολοκλήρωση της συνολικής αξιολόγησης των ελληνικών τραπεζών από τα stress tests της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, με ανακοίνωση που εξέδωσε, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μία πολύ θετική εξέλιξη που επιβεβαιώνει την ορθή πολιτική που εφάρμοσε η κυβέρνηση στο τραπεζικό τομέα. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα πέρασε με επιτυχία την πολύ δύσκολη άσκηση των  stress tests της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Τους τελευταίους μήνες, οι ελληνικές τράπεζες έχουν ολοκληρώσει δύο κύκλους stress test.  Ανακεφαλαιοποιήθηκαν με επιτυχία και αυτή τη στιγμή διαθέτουν ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια.  Πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη που επιβεβαιώνει την ορθή πολιτική που εφάρμοσε η κυβέρνηση και η Τράπεζα της Ελλάδος στον τραπεζικό τομέα.

Είναι, επίσης, εξαιρετικά σημαντικό ότι διατηρούνται αδιάθετα τα αποθέματα των 11,4 δισ. του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Τα δεδομένα αυτά δείχνουν ότι η επιτυχημένη ανακεφαλαιοποίηση και ανασυγκρότηση του τραπεζικού τομέα δημιουργεί πλέον στέρεες βάσεις  για να μπορέσουν οι τράπεζες να ενισχύσουν δυναμικά την ανάκαμψη της οικονομίας.

Ως Πολιτεία αναμένουμε ότι οι τράπεζες θα αφοσιωθούν στην χρηματοδότηση της οικονομίας, δηλαδή στην ουσιαστική ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά».

OIKONOMIA



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...