Χαρδούβελης: “Δεν ιδιωτικοποιείται ο αιγιαλός, συγχαρητήρια για την ταινία σας…”

Χαρδούβελης:
Λάτρης της ταινίας «Mamma Mia» αποδείχθηκε ο Γκίκας Χαρδούβελης. Ετσι τουλάχιστον δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, απαντώντας στη Φιλίδα Λόιντ, που σκηνοθέτησε το περίφημο φιλμ το οποίο αποτέλεσε μία διαφήμιση για την Ελλάδα.

Η επικοινωνία του κ. Χαρδούβελη με τη Βρετανίδα έγινε μετά από πρωτοβουλία της δεύτερης, καθώς με επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών, αλλά και την Ολγα Κεφαλογιάννη, εξέφραζε την ανησυχία της για τον κίνδυνο ιδιωτικοποίησης του αιγιαλού.

Στην απάντησή του, ο κ. Χαρδούβελης τη διαβεβαιώνει ότι κάποιο τέτοιο δεν θα συμβεί, ενώ την συγχαίρει και για την ταινία της, την οποία χαρακτηρίζει εξαιρετική.

«Καταρχήν ήθελα να σας συγχαρώ για την εξαιρετική σας ταινία “Mamma Mia”.  Η ταινία σας ανέδειξε τα ελληνικά νησιά με εξαιρετική δεξιότητα, αισθαντικότητα και χιούμορ σε ένα παγκόσμιο κοινό», αναφέρει ο κ. Χαρδούβελης στην αρχή της απαντητικής επιστολής του προς την Φιλίδα Λόιντ.

«Επιτρέψτε  μου να σας διαβεβαιώσω ότι δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιήσουμε τον αιγιαλό μας. Η σχετική πρόβλεψη στον νόμο που μόλις  πρόσφατα ψηφίσθηκε από την Ελληνική Βουλή περιορίζεται στην επιτάχυνση του προσδιορισμού του Ελληνικού αιγιαλού.

Αυτό το εγχείρημα έχει καθυστερήσει 70 χρόνια μια που λιγότερο από το 10 % του αιγιαλού είναι σαφώς προσδιορισμένο.   Ο προσδιορισμός του αιγιαλού βελτιώνει την διαφάνεια και αναστέλλει παράνομες δραστηριότητες που καταστρέφουν τον αιγιαλό και το περιβάλλον. Διότι είναι η αδυναμία του προσδιορισμού του αιγιαλού που διευκολύνει την παράνομη κατασκευαστική δραστηριότητα και άλλες μη αποδεκτές ιδιωτικές χρήσεις. Ο νέος νόμος θα αποτρέψει τέτοια φαινόμενα», σημειώνει ο υπουργός Οικονομικών στην επιστολή του.

«Χρειαζόμαστε υψηλής ποιότητας, επίσημα δεδομένα πάνω στα οποία θα βασίζονται οι πολιτικές μας και που θα καθιστούν εφικτή την υλοποίηση τους. Τέτοιου είδους δεδομένα, όπως στην περίπτωση του προσδιορισμού του αιγιαλού, επίσης επιτρέπουν στα πολιτικά κόμματα, στους πολίτες και σε ΜΚΟ να αποκτήσουν τεκμηριωμένη άποψη για την υιοθέτηση μιας πολιτικής και την υλοποίηση της από την εκάστοτε κυβέρνηση», προσθέτει ακόμη ο κ. Χαρδούβελης, που καταλήγει ευχαριστώντας τη σκηνοθέτιδα για το ενδιαφέρον της για την Ελλάδα.

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...