Χαρδούβελης: Η μείωση του χρέους είναι μπροστά μας

Χαρδούβελης: Η μείωση του χρέους είναι μπροστά μας
Απάντηση σε όσα ακούγονται για την ελάφρυνση του χρέους έδωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών. «Η συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους είναι μπροστά μας και θα έρθει ως αποτέλεσμα της συνέπειας μας στην εφαρμογή των δημοσιονομικών στόχων» είπε ο Γκίκας Χαρδούβελης.

Στην κριτική που ασκεί η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση ότι δεν διαπραγματεύεται με την τρόικα ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι «η κυβέρνηση διαπραγματεύθηκε και διαπραγματεύεται με τεκμηριωμένα επιχειρήματα».

Επιπλέον ανέφερε ότι «το μεγάλο στοίχημα τώρα να μην αφήσουμε αναξιοποίητα τα οφέλη της δημοσιονομικής εξυγίανσης. Στις συμφωνίες με τους εταίρους μας η Ελλάδα πρέπει να είναι ενωμένη και η φωνή της ενιαία. Πρέπει να υπάρχει συναίνεση στα μεγάλα θέματα. Δεν είναι η ώρα των εύκολων και των μη κοστολογημένων παροχών».

Για την ψήφο εμπιστοσύνης ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση χρειάζεται τη μέγιστη δυνατή υποστήριξη του κοινοβουλίου σε αυτή την κατάσταση. Η χώρα μας πλέον είναι πυλώνας ασφάλειας και σταθερότητας. Το μοναδικό πρόβλημα δεν είναι η οικονομία. Είναι το πολιτικό κλίμα. Η αβεβαιότητα και η αστάθεια που δεν αφήνουν τα πράγματα να προχωρήσουν. Γι’ αυτό η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση βοηθάει σε αυτό το βήμα».

Παράλληλα ο Γκίκας Χαρδούβελης αναφέρθηκε εκτενώς στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση και προχώρησε σε ένα σύντομο απολογισμό για την ελληνική οικονομία. «Η ύφεση φτάνει πλέον στο τέλος της, καθώς μετά από 6 χρόνια συνεχούς συρρίκνωσης θα μπούμε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το τρίτο τρίμηνο του 2014. Δεν είναι μικρής σημασίας ή αυτονόητη αυτή η ανατροπή» είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Τέλος ο Γκίκας Χαρδούβελης τόνισε ότι η χώρα δεν πρέπει να επιστρέψει στον δανεισμό και τα διογκωμένα ελλείμματα που θα ενισχύσουν προσωρινά την κατανάλωση. «Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να επιστρέψουμε εκεί. Το οικονομία είναι η περαιτέρω αύξηση της παραγωγικότητας, η προσέλκυση των επενδύσεων και οι εξαγωγές. Μία εκ νέου διόγκωση της κατανάλωσης με δανεισμό δεν μπορεί να υπάρξει και ούτε θέλουμε να υπάρξει» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

OIKONOMIA



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...