Χατζηδάκης: Επιτυχημένο το πείραμα με τα ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές

Χατζηδάκης: Επιτυχημένο το πείραμα με τα ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές
«Το πείραμα πετυχαίνει, ακόμα και άνθρωποι του εμπορίου και δήμαρχοι συμφωνούν στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.
«Όλες τις προηγούμενες Κυριακές που ήταν ανοιχτά τα καταστήματα, είδαμε ότι υπήρξε κίνηση στο εμπορικό κέντρο των πόλεων, ιδιαίτερα των μεγάλων πόλεων» πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης στο BHMA 99,5.

Ο υπουργός Ανάπτυξης εκτίμησε ότι στο άνοιγμα των καταστημάτων της Κυριακές «υπήρξε ο φόβος του καινούργιου» και σημείωσε ότι «σε χώρες που μας ανταγωνίζονται τουριστικά, το καθεστώς αυτό έχει ήδη υιοθετηθεί».

Τα καταστήματα ήταν ανοικτά, λόγω της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου, από τις 11:00 π.μ. έως τις 8:00 μ.μ. στην Αθήνα και μέχρι τις 6 το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη.

Πάντως η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) απάντησε με 24ωρη απεργία. Οι εμποροϋπάλληλοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο εμπορικό κέντρο “The Mall Athens”.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΙΥΕ αναφέρει ότι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι που αναγκάστηκαν να εργαστούν την Κυριακή των Βαΐων, ακόμα περιμένουν να πληρωθούν για την κυριακάτικη εργασία τους ή τουλάχιστον να πάρουν το ρεπό που τους οφείλουν οι εργοδότες και τονίζει ότι τα καταστήματα, με ελάχιστες περιπτώσεις, δεν δούλεψαν.

«Οι καταναλωτές έκαναν βόλτα και όχι ψώνια. Οι μικρές επιχειρήσεις εξουθενωμένες, προσπαθούν να ακολουθήσουν τον ανταγωνισμό των ισχυρών, των μεγάλων ξένων αλυσίδων, των τεράστιων εμπορικών κέντρων και των εκπτωτικών χωριών, ανοίγοντας τις Κυριακές με δυσβάσταχτο κόστος λειτουργίας» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

OIKONOMIA



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...