Χατζηδάκης: Θα είμαστε πρώτοι όποτε και αν γίνουν εκλογές

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ

«Όποτε και αν γίνουν εκλογές, η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτο κόμμα με σημαντική διαφορά», δηλώνει ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ημερησία».

«Μετά τις εκλογές θα σχηματιστεί κυβέρνηση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία στην οποία θα μετέχουν όλες οι φιλοευρωπαϊκές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις, όλοι αυτοί που πιστεύουν στην κοινή λογική», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Μάλιστα, διαβλέπει ότι «όλη η συμπεριφορά της κυβέρνησης δείχνει να είναι προεκλογική» και ότι ο κ. Τσίπρας «μπήκε στη λογική της διαχείρισης της ήττας», ενώ θεωρεί πολύ πιθανόν «να σχεδιάζει να αποδράσει προκειμένου να περιορίσει το εύρος της».

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο δημιουργίας μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού με τη συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν υπάρχουν δυστυχώς οι προϋποθέσεις για μία συνεργασία».

Όσον αφορά το νέο οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί στην προσεχή ΔΕΘ, ο Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε ότι «θα περιγράψει ότι η Νέα Δημοκρατία θα εφαρμόσει το τρίπτυχο: λιγότεροι φόροι- λιγότερες δαπάνες- περισσότερες επενδύσεις».

Ακόμα, ο πρώην υπουργός τόνισε ότι «η αξιοπιστία και η αρτιότητα αυτού του προγράμματος θα βοηθήσει σημαντικά την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να πείσει την τρόικα και τους δανειστές ότι το νέο μείγμα οικονομικής πολιτικής, που θέλει να εφαρμόσει η ΝΔ, θα πρέπει να συνοδευτεί από μικρότερα δημοσιονομικά πλεονάσματα, διότι έτσι θα είναι πιο αποτελεσματικό». Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά, «αυτός ο συνδυασμός φόρων-φόρων-φόρων και μεγάλων πρωτογενών πλεονασμάτων για πολλά χρόνια είναι υφεσιακός και αδιέξοδος».

Τέλος, σχετικά με τον εκλογικό νόμο ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Β’ Αθηνών, επισήμανε ότι μετά τον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης «θα συζητήσουμε την προοπτική ενός πιο αναλογικού μπόνους, που θα συνδέεται με τη δύναμη του πρώτου κόμματος, χωρίς όμως να κάνουμε εκπτώσεις στην ανάγκη για πολιτική σταθερότητα».

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωσε σχετικά με τις δηλώσεις του Κωστή Χατζηδάκη, στην οποία αναφέρει: «Διαβάσαμε με ενδιαφέρον την «ηλεκτρονική διαβούλευση» που διεξήγαγε η Συγγρού, της οποίας τα «αποτελέσματα» δημοσιεύτηκαν σήμερα στον Τύπο.

Αυτό που ξεχωρίζει στη συγκεκριμένη «διαβούλευση» δεν είναι τόσο οι απαντήσεις αλλά κυρίως οι ερωτήσεις, ο τρόπος που έχουν διατυπωθεί και οι επιλογές που δόθηκαν στους πολίτες που συμμετείχαν.

Μία σειρά «ερωτημάτων» με τα οποία η πολιτική ηγεσία της Δεξιάς επιδίωξε να βάλει όσους συμμετείχαν, καλή τη θέληση, στα στενά παπούτσια της νεοδημοκρατικής ρητορικής.

Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης δεν ήθελε να ακούσει τους πολίτες, αλλά να δώσει κοινωνική νότα στις βασικές κομματικές του γραμμές.

Τα αποτελέσματα της «διαβούλευσης» επιβεβαιώνουν τις νεοφιλελεύθερες επιλογές του κ. Μητσοτάκη: απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, διάλυση του κοινωνικού κράτους, νέες απολύσεις στο δημόσιο, ασυλία για όσους φοροδιαφεύγουν, συνέχιση του ίδιου καθεστώτος στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

ΥΓ: Η αλήθεια είναι ότι μας είχε λείψει η «επιστημονικότητα» των γκάλοπ του κ. Θεοδωρικάκου ο οποίος πλέον μεταλαμπαδεύει -καθώς φαίνεται- την εμπειρία του στη Νέα Δημοκρατία».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...