«Χείρα βοηθείας» στο «Σπίτι του Ηθοποιού» από υπ. Πολιτισμού και Εθνικό Θέατρο

«Χείρα βοηθείας» στο «Σπίτι του Ηθοποιού» από υπ. Πολιτισμού και Εθνικό Θέατρο
Η Άντζελα Γκερέκου ανακοινώσε την εκταμίευση έτακτης χρηματοδότησης και ο Σωτήρης Χατζάκης παραστάσεις τα έσοδα των οποίων θα ενισχύσουν το θεσμό

«Χείρα βοηθείας» στο «Σπίτι του Ηθοποιού» που αποτελεί καταφύγειο για τους παλαίμαχους ηθοποιούς έτειναν την Παρασκευή το υπουργείο Πολιτισμού και το Εθνικό Θέατρο.

Στην κοινή τους επίσκεψη στους ξενώνες η Άντζελα Γκερέκου και ο Σωτήρης Χατζάκης ανακοινώσαν, μάλιστα, σειρά κινήσεων για να ενισχύσουν οικονομικά τον θεσμό.

Η υφυπουργός Πολιτισμού δήλωσε ότι τις επόμενες ημέρες το υπουργείο θα προχωρήσει σε έκτακτη επιχορήγηση ενώ παράλληλα θα στείλει επιστολή προς τους εποπτευόμενους από το υπουργείο θεατρικούς οργανισμούς με την οποία θα τους καλεί να αναλάβουν ανάλογες πρωτοβουλίες για την ενίσχυσή του.

Από την πλευρά του ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Σωτήρης Χατζάκης ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις σε όλες τις σκηνές του, με σκοπό την αποκλειστική διάθεση των εσόδων τους, ως δωρεά στο «Σπίτι του Ηθοποιού».

Επιπλέον, το Εθνικό θα δώσει δυνατότητα πρόσληψης σε άνεργους ηθοποιούς που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...