Χειροτονία Διακόνου στον Αγ.Νικόλαο Αντιρρίου.(βίντεο)

 

Χειροτονία στον πρώτο βαθμό της Ιεροσύνης είχαμε χθες το πρωί στον Ιερό Ναό Αγ.Νικολάου στο Αντίρριο.
Ο διάκονος Πρόδρομος πρόσωπο προσφιλές και αγαπητό σε όλους μας,έλαβε τη χάρη της Ιεροσύνης και την ευλογία της τοπικής Εκκλησία και του Επισκόπου μας Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγ.Βλασίου κ.κ.Ιεροθέου παρουσία πλήθους πιστών.
Το Νafpaktianews εύχεται ολόψυχα στον νέο κληρικό κάθε επιτυχία στην δύσκολη αποστολή του.

Ιδιαίτερα για το γεγονός της χειροτονίας του νέου διακόνου της Μητροπόλεως,η Ι.Μ.Ναυπάκτου και Αγ.Βλασίου εξέδωσε σχετικό δελτίο τύπου.

Την Κυριακή στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου τελέσθηκε πανηγυρική αρχιερατική θεία Λειτουργία και η χειροτονία εις Διάκονον του μοναχού π. Προδρόμου Ασημακοπούλου, που κατάγεται από το Αντίρριο.

Xειροτονία εις Διάκονον του μοναχού π. Προδρόμου ΑσημακοπούλουΟ Σεβασμιώτατος κ. Ιερόθεος κατά την ομιλία του πριν την χειροτονία αναφέρθηκε στο μυστήριο και την δόξα της Εκκλησίας, στα Μυστήρια της θείας Ευχαριστίας και της Ιερωσύνης, και στο εκκλησιαστικό φρόνημα που πρέπει να διακρίνη τους Κληρικούς και τους λαϊκούς που θέλουν να ζουν στους κόλπους Της. Επικαλέσθηκε την σύγχρονη μαρτυρία του αγιασμένου Γέροντος Ιακώβου Τσαλίκη, ο οποίος έβλεπε την δόξα της Εκκλησίας και της θείας Λειτουργίας. Μίλησε για την δόξα των τιμίων λειψάνων των αγίων μελών της Εκκλησίας και προέτρεψε τον νέο Διάκονο να ευαγγελίζεται τον λαό και αναγινώσκοντας το Ευαγγέλιο του Χριστού, που συνέγραψε και ο εορταζόμενος την ημέρα αυτή Ευαγγελιστής Ματθαίος, αλλά και να γίνη ο ίδιος Ευαγγέλιο.

Τόν π. Πρόδρομο κέλευσαν ο π. Πολύκαρπος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αμπελακιωτίσσης και ο π. Πολύκαρπος, Εφημέριος Αντιρρίου και Πνευματικός του Πατέρας. Συμμετείχαν επίσης στην θεία Λειτουργία Αρχιμανδρίτες, μέλη της Ιεράς Μονής Αμπελακιωτίσσης και άλλοι Ιερείς.

Στο τέλος της θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο και τον Ηγούμενο π. Ιάκωβο για την ευλογία της ελεύσεως της τιμίας κάρας του αγίου Παρθενίου, προστάτου των καρκινοπαθών, ευχήθηκε δε ο άγιος Παρθένιος να θεραπεύη τόσο τους σωματικούς καρκίνους, όσο και τους πνευματικούς, που είναι τα διάφορα πάθη, ιδιαιτέρως δε τα εκκλησιαστικά καρκινώματα που αναφύονται και ταλαιπωρούν τους Χριστιανούς-μέλη της Εκκλησίας.

Το ίδιο ευχήθηκε και ο Ηγούμενος π. Ιάκωβος στην σύντομη και περιεκτική αντιφώνησή του, αναφερόμενος στην προσωπικότητα του Μητροπολίτου Ναυπάκτου και το φιλομοναχικό του φρόνημα και μεταφέροντας σύντομες συμβουλές από την σοφία του Γέροντος Ιακώβου Τσαλίκη, που ήταν ο Πνευματικός του.

Τέλος ο Εφημέριος π. Πολύκαρπος ευχαρίστησε όσους κοπίασαν για την επιτυχή διοργάνωση των διαφόρων εκδηλώσεων της Ενορίας το τριήμερο αυτό.

Η όλη ατμόσφαιρα της αρχιερατικής θείας Λειτουργίας και της χειροτονίας ήταν λαμπρή και πανηγυρική και συμμετείχε πλήθος πιστών από το Αντίρριο και την Ναύπακτο, που ήρθαν να προσκυνήσουν το τίμιο λείψανο και να ευχηθούν στον νέο Διάκονο της Μητροπόλεώς μας.

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...