Χιλιάδες λαού στην Αίγινα για τον Αγιο Νεκτάριο – Η λιτανεία της Εικόνας του

Χιλιάδες λαού στην Αίγινα για τον Αγιο Νεκτάριο - Η λιτανεία της Εικόνας του
Κάτω από τον ηλιόλουστο ουρανό της Αίγινας, και με πολύ μεγάλη προσέλευση κατοίκων του νησιού και προσκυνητών από όλο τον κόσμο, πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 11:30 σήμερα το πρωί η λιτάνευση της εικόνας και της Τιμίας Κάρας του Αγίου Νεκταρίου στην παραλία και τους κεντρικούς δρόμους της Αίγινας.
Η λατρευτική πομπή ξεκίνησε όπως κάθε χρόνο από την περιοχή του Δημοτικού Σταδίου του νησιού, με τη φιλαρμονική του Μουσικού Συλλόγου Αίγινας – ΜΟΥΣΑ και τους μαθητές και των σχολείων Αίγινα να προπορεύονται, μαζί με την μπάντα του τοπικού συστήματος Ναυτοπροσκόπων.

Ακολούθησε η φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος, ο κλήρος και οι ιεράρχες: Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, ο Σεβ.Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος, ο Μητροπολίτης Μαραθώνος κ. Μελίτωνας, ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, καθώς και ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως κ. Χρυσόστομος.

Κατά τη διάρκεια της λατρευτικής πομπής πραγματοποιήθηκαν δεήσεις στον ενοριακό ναό της “Παναγίτσας”, στο παλαιό Δημαρχείο της Αίγινας και στον ενοριακό ναό του Αγίου Νικολάου. Η λιτανεία κατέληξε στο Μητροπολιτικό ναό Αίγινας, όπου ο λόγος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγινής προκάλεσε ρίγη συγκίνησης στους πιστούς.

Τα Τίμια Λείψανα, η Κάρα και η εικόνα του Αγίου Νεκταρίου θα τεθούν σε προσκύνημα στη Μητρόπολη της Αίγινας μέχρι την επιστροφή τους στον καθολικό ναό της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος στις 4:30 μ.μ.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...