Χιλιάδες πιστοί για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα στην Τήνο

Χιλιάδες πιστοί για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα στην Τήνο
Η Τήνος τίμησε με ιδιαίτερη λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη την Κοίμηση της Θεοτόκου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη το νησί της Μεγαλόχαρης τίμησε την εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου.

Στο κέντρο των Κυκλάδων, στην Τήνο, στον τόπο που μετά το όραμα της Αγίας Πελαγίας ανακαλύφθηκε η θαυματουργή εικόνα του Ευαγγελισμού, η ημέρα που η Εκκλησία τιμά την Κοίμηση της Θεοτόκου είναι ξεχωριστή.

Χιλιάδες προσκυνητές με σεβασμό και ελπίδα, στάθηκαν ευλαβικά για να προσκυνήσουν τη Θαυματουργή εικόνα, αναζητώντας παρηγοριά, δύναμη και στήριξη από τη Παναγία.

ης πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, συμπαραστατούμενος από τον επιχώριο Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο και πλήθος ιερέων. Την κυβέρνηση στις λατρευτικές και εορταστικές εκδηλώσεις εκπροσώπησε ο κ. Σπύρος Σπυρίδων, Γενικός Γραμματέας αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.

Μετά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία ακολούθησε η λαμπρή περιφορά της θαυματουργής εικόνας του Ευαγγελισμού από τον ναό προς την χώρα της Τήνου.

Χιλιάδες πιστοί στέκονταν ευλαβικά παραπλεύρως της οδού για να προσκυνήσουν. Το ιερό κουβούκλιο υποβασταζόμενο από άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού και συνοδεία τιμητικών αγημάτων προηγείτο ακολουθούμενο από τους Αρχιερείς, τους ιερείς και τους επισήμους.

Η ημέρα του Δεκαπενταύγουστου στην Τήνο έχει όμως εκτός από την εκκλησιαστική και ιστορική σημειολογία, καθώς την ίδια ημέρα τιμάται η μνήμη των νεκρών του καταδρομικού «Έλλη» που τορπιλίστηκε στο λιμάνι της Τήνου στις 15 Αυγούστου του 1940, λίγους μήνες πριν ξεσπάσει ο Ελληνοϊταλικός πόλεμος.

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...