Χρηματοδότηση για 4,3 εκατ. ευρώ για τις υποδομές 49 λιμανιών της χώρας

Χρηματοδότηση για 4,3 εκατ. ευρώ για τις υποδομές 49 λιμανιών της χώρας

Νέα χρηματοδότηση για την υλοποίηση 58 σημαντικών παρεμβάσεων σε 49 λιμάνια της χώρας προέκυψε μετά από την συνεργασία του  αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας Χρήστου Ζώη και του υπουργού Οικονομίας, Νίκου Χριστοδουλάκη, με τον πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Κώστα Αγοραστό.  

Οι 58 παρεμβάσεις σε  49 λιμάνια σε όλη την χώρα, αφορούν την τα αντιμετώπιση προβλημάτων σε κρίσιμα ζητήματα υποδομών τους και παρά την δυσκολία της οικονομικής συγκυρίας, κρίθηκε αναγκαία η χορήγηση της χρηματοδότησης. Μετά από συνεννόηση του υπουργείου Ναυτιλίας με τις περιφέρειες, έγινε η επιλογή και των λιμανιών με βάση την αξιολόγηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα λιμάνια που θα ωφεληθούν από την χρηματοδότηση, είναι μεταξύ άλλων, της Ζακύνθου, του Αγίου Κων/ντίνου, της Γλύφας, της Στυλίδας, της  Σούδας, της Κισάμου, της Χώρας Σφακίων, της Γαύδου, της Αγ. Ρουμέλης Σφακίων, των Καλυβών δήμου Αποκορώνου, Μαραθίου δήμου Χανίων, της Χαλκίδας, του Αγ. Στεφάνου Ευβοϊκού, του Μαντουδίου, της  Αιδηψού, της Κύμης, των Ν. Στείρων, της  Καρύστου, της Νεάπολης, της Πύλου, της  Σερίφου, της Σάμου, του Πυθαγορείου, του  Αιγίου, του Κιάτου, του Αγνώντα Σκοπέλου, της  Ουρανούπολης, της Αμμουλιανής Χαλκιδικής, της Θάσου, του Αθηνιού κ.ά.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...