Χριστούγεννα με NBA και σούπερ ντέρμπι Γκόλντεν Στέιτ – Κλίβελαντ

Φίλες και φίλοι του Betarades.gr και του στοιχήματος, Καλά Χριστούγεννα και χρόνια πολλά με υγεία και χαρά. Σήμερα η δράση στο ποδοσφαιρικό κουπόνι είναι μηδαμινή και εν αναμονή της αυριανής Boxing Day στη Μ. Βρετανία, θα ασχοληθούμε με το στοίχημα στο NBA, που παραδοσιακά ανήμερα των Χριστουγέννων μας προσφέρει εκπληκτικές αναμετρήσεις και σούπερ θέαμα.
Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει συνολικά 5 αναμετρήσεις με το σούπερ ντέρμπι των πρώτων από τη Δύση, Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς του Στέφεν Κάρι να παίζουν στις 00:00 με τους πρώτους της Ανατολής, Κλίβελαντ Καβαλίερς του ΛεΜπρον Τζέιμς. Ο Τζέιμς και η ομάδα του Κλίβελαντ (19-7) θα πατήσουν για πρώτη φορά απόψε το πόδι τους στην Oracle Arena, έπειτα από το έκτο και τελευταίο παιχνίδι των περσινών τελικών και σίγουρα θα τους ξυπνήσουν μνήμες από τον τρόπο που έχασαν το πρωτάθλημα. Να θυμίσουμε απλά ότι οι Καβαλίερς οδήγησαν τα δύο πρώτα παιχνίδια στην παράταση και βρέθηκαν να έχουν το προβάδισμα με 2-1 στη σειρά, όμως η αλλαγή των Γουόριορς (27-1) με την προσθήκη του Andre Iguodala στη βασική πεντάδα τους έδωσε τα επόμενα τρία ματς, με 14 μ.ό. πόντους διαφορά, και τελικά τον τίτλο του πρωταθλητή. Δε θα μάθουμε ποτέ πως θα εξελισσόταν η σειρά αν οι Καβς δεν είχαν τις απουσίες των Kevin Love, Kyrie Irving και Iman Shumpert, όμως απόψε είναι για πρώτοι φορά όλοι τους υγιείς, σε αντίθεση με τους Γουόριορς που δε θα έχουν τον Harrison Barnes αλλά και τον head coach τους Steve Kerr. Και οι δύο ομάδες έρχονται από νίκες, με τους μεν γηπεδούχους να παίρνουν τη 13η συνεχόμενη νίκη στην έδρα τους με 103-85 κόντρα στη Γιούτα, ενώ οι φιλοξενούμενοι ξεπέρασαν με 91-84 το εμπόδιο των Νικς, που αγωνίστηκαν χωρίς τον Carmelo Anthony. Αύριο οι Καβς αγωνίζονται στο Πόρτλαντ.
Εκτίμηση: Το παιχνίδι της βραδιάς, λοιπόν, σε ένα rematch των περσινών τελικών και όπως ήταν λογικό οι δύο πλευρές προσπάθησαν να υποβαθμίσουν τη σημασία του σημερινού αγώνα, λέγοντας πως είναι ακόμη ένας από τους 82 της κανονικής σεζόν. Ωστόσο, ξέρουν πολύ καλά ότι τη σημερινή αναμέτρηση θα την παρακολουθήσει όλος ο πλανήτης και είναι μια καλή ευκαιρία για αποδείξεις και απαντήσεις. Φυσικά οι γηπεδούχοι Γουόριορς έχουν το προβάδισμα, γι’ αυτό εξάλλου δίνονται και ως φαβορί, όμως το χάντικαπ των 7.5 πόντων είναι οριακό. Έτσι, πιστεύουμε ότι ακόμη και αν τελικά κερδίσουν η διαφορά μπορεί να είναι μικρότερη, συνεπώς θα επιλέξουμε το διπλό με +7.5 πόντους πλεονέκτημα.
Διπλό στο -6 οι Σπερς
Στις 03:00 οι Χιούστον Ρόκετς υποδέχονται τους Σαν Αντόνιο Σπερς. Εκτός έδρας ήττα γνώρισε η ομάδα του Χιούστον (15-15) την Τετάρτη με 104-101 μέσα στο Ορλάντο, χαλώντας έτσι το νικηφόρο σερί τριών αγώνων που διατηρούσε, όμως ήταν μόλις η πέμπτη στα τελευταία δεκαπέντε ματς. Βρέθηκε με 13 πόντους πίσω στο τέλος της τρίτης περιόδου ωστόσο το πάλεψε και έφτασε κοντά στην ανατροπή, με τον James Harden να σημειώνει 31 πόντους με 12/18 εύστοχα σουτ. Εντός έδρας οι Ρόκετς μετράνε έξι συνεχόμενες νίκες, ενώ αύριο φιλοξενούνται στη Νέα Ορλεάνη από τους Πέλικανς. Από την άλλη, η ομάδα του Σαν Αντόνιο (25-5) πέρασε άνετα με 108-83 από τη Μινεσότα και αυτή ήταν η έβδομη διαδοχική νίκη για τους Σπερς, επικρατώντας των αντιπάλων τους με 21,4 μ.ό. πόντους διαφορά στο διάστημα αυτό. Διαθέτουν την καλύτερη άμυνα στο NBA δεχόμενοι μόλις 88,8 μ.ό. πόντους ανά παιχνίδι, όμως τα καταφέρνουν εξίσου καλά και στην επίθεση με 102,4 μ.ό. πόντους. Ο LaMarcus Aldridge σημείωσε 12 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ ο πρώτος σκόρερ (21,0 πόντους) και καταλύτης της ομάδας Kawhi Leonard πέτυχε 19 πόντους, 6 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 2 τάπες. Αύριο φιλοξενούνται στο Ντένβερ. Στα μεταξύ τους οι Σπερς έχουν τρεις νίκες στη σειρά, κάνοντας το 3-1 πέρυσι.
Εκτίμηση: Ενδιαφέρον Χριστουγεννιάτικο ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων του Τέξας, με τους γηπεδούχους να έχουν ρολάρει τελευταία όμως οι φιλοξενούμενοι είναι σαφώς πιο έτοιμο σύνολο, γι’ αυτό και δίνονται ως φαβορί. Πιστεύουμε ότι οι Σπερς μπορούν να φύγουν με τη νίκη από το Χιούστον, έτσι θα προτιμήσουμε το διπλό με οριακά -6,0 πόντους χάντικαπ.
Συνοπτικά τα υπόλοιπα ματς:
  1. ΜΑΪΑΜΙ ΧΙΤ (16-11) – ΝΙΟΥ ΟΡΛΙΝΣ ΠΕΛΙΚΑΝΣ (9-19): Στις λεπτομέρειες έχασε προχθές στη Φλόριντα η ομάδα του Μαϊάμι με 92-93 από τους Πίστονς, ενώ οι Πέλικανς ντούμπλαραν τις νίκες τους επικρατώντας εύκολα με 115-89 των Μπλέιζερς, που όμως αγωνίστηκαν χωρίς τους δύο καλύτερους παίκτες τους. Άμεση αντίδραση ψάχνουν οι γηπεδούχοι κόντρα στους φιλοξενούμενους που προσπαθούν να φτάσουν την κούρσα για την οχτάδα, όμως ακόμη δεν πείθουν. Οριακό προβάδισμα για τους Χιτ που είναι πιο δεμένο σύνολο αυτή τη στιγμή και αύριο αγωνίζονται στο Ορλάντο, αλλά δε θα προβούμε σε κάποια πρόβλεψη και θα πάμε πάσο. No Bet.
  1. ΟΚΛΑΧΟΜΑ Σ. ΘΑΝΤΕΡ (20-9) – ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ (15-11): Τρεις συνεχόμενες νίκες κόντρα στις δύο ομάδες του Los Angeles μετράνε οι Θάντερ, που διέλυσαν για δεύτερη φορά με 85-120 τους Λέικερς μέσα στο Staples Center, ενώ οι Μπούλς δεν είναι στα καλά τους τελευταία και γνώρισαν τρίτη σερί ήττα με 102-105 από τους Νετς μέσα στο Σικάγο. Στο πρώτο μεταξύ τους, στις αρχές Νοέμβρη, οι ταύροι είχαν επικρατήσει με 104-85 στην έδρα τους, ωστόσο περισσότερες πιθανότητες φαίνεται να έχουν αύριο που φιλοξενούνται στο Ντάλας παρά σήμερα. Οι αστραπές μετράνε 8 διαδοχικές νίκες στην Οκλαχόμα, ενώ το Σικάγο έχει χάσει τα τρία τελευταία μακρυά από την έδρα του, έτσι θα πάμε περισσότερο προς τον άσσο με τουλάχιστον έξι πόντους διαφορά.
  1. Λ.A. ΛΕΪΚΕΡΣ (5-24) – Λ.A. ΚΛΙΠΕΡΣ (16-13): Η μάχη της πόλης των αγγέλων απόψε, με τις δύο ομάδες του Los Angeles να έρχονται από ήττες από την Οκλαχόμα. Σαφές προβάδισμα στους τυπικά φιλοξενούμενους Κλίπερς, που πέρυσι σκούπισαν τη σειρά και τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτύξει πελατειακές σχέσεις με τους συμπολίτες τους, καθώς έχουν κερδίσει 11/12 πρόσφατα μεταξύ τους. Ωστόσο, είναι η τελευταία χρονιά του Kobe Bryant ο οποίος έχει χαρίσει τις πιο μαγικές στιγμές την ημέρα των Χριστουγέννων και μένει να δούμε αν θα το κάνει και απόψε, έτσι θα μείνουμε μακρυά από τον αγώνα και το χάντικαπ. Νο Bet.
Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...