Χρυσή η Βραζιλία στο ποδόσφαιρο – Πήρε τη ρεβάνς από τους Γερμανούς

Νειμάρ

Με ηγέτη τον Νεϊμάρ

Το πρώτο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στην ιστορία της πανηγυρίζει η Βραζιλία, που στέφθηκε Ολυμπιονίκης ενώπιον του παραληρούντος κοινού της στο θρυλικό «Μαρακανά».

Με ηγέτη και σκόρερ του πρώτου και τελευταίου γκολ στον τελικό του Ρίο ντε Τζανέιρο τον Νεϊμάρ, οι «βερντεόρο» νίκησαν στα πέναλτι τη Γερμανία του Χορστ Χρούμπες με 5-4, καθώς η κανονική διάρκεια του αγώνα και η παράταση έληξαν 1-1.

Η Σελεσάο του Ροζέριο Μικάλι προηγήθηκε με φάουλ του άσου της Μπαρτσελόνα στο 26ο λεπτό, ενώ το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Γερμανίας ισοφάρισε με τον Μαξ Μέγερ στο 59΄.

Να σημειωθεί πάντως ότι η τύχη χάρισε απλόχερα την εύνοιά της στους γηπεδούχους, καθώς οι αντίπαλοί τους είχαν τρία δοκάρια (!) στο πρώτο ημίχρονο: στο 11΄ με μακρινό σουτ του Μπραντ, στο 31΄ σε σουτ του Μέγερ και στο 35΄ με κεφαλιά του Σβεν Μπέντερ.

Στη διαδικασία των πέναλτι, πριν τον Νεϊμάρ ευστόχησαν για τη Βραζιλία οι Ρενάτο Αουγκούστο, Μαρκίνιος, Ράφαελ Αλκάνταρα. Λουάν και για τη Γερμανία οι Γκίντερ, Γκναμπρί, Μπραντ και Σίλε, ενώ μοιραίος ήταν ο εκτέλεστής του πέμπτου χτυπήματος, Πέτερσεν, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Βέβερτον.

Συγκλονιστική στιγμή στον αγώνα το κλάμα του Νεϊμάρ αμέσως μετά το νικητήριο πέναλτι, που σηματοδότησε την έκρηξη χαράς και την αρχή μιας ατέλειωτης φιέστας στις εξέδρες του Μαρακανά και στην πόλη του Ρίο.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...