Χρυσοβελώνη: Μέχρι το Πάσχα η ομαλοποίηση της κατάστασης στην Ειδομένη

Χρυσοβελώνη: Μέχρι το Πάσχα η ομαλοποίηση της κατάστασης στην Ειδομένη

Κατηγορία

christos.papad…
Πέμπτη 21/04/2016 – 23:56

Χρυσοβελώνη: Μέχρι το Πάσχα η ομαλοποίηση της κατάστασης στην Ειδομένη

«Η κατάσταση στην Ειδομένη και γενικότερα το προσφυγικό ζήτημα αποτελεί για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τους συναρμόδιους Υπουργούς μείζον εθνικό ζήτημα, το οποίο αντιμετωπίζεται με νηφαλιότητα, σύνεση, αντοχή και αποτελεσματικότητα».

Τα παραπάνω επεσήμανε η υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κωστή Χατζηδάκη, στη Βουλή.

«Όπως έχουν δηλώσει οι αρμόδιοι υπουργοί, η ομαλοποίηση της κατάστασης στην Ειδομένη, αποτελεί άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης και θα έχει επιτευχθεί μέχρι το Πάσχα», τόνισε η Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Η υφυπουργός Υποδομών υπογράμμισε ότι «σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει δώσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για το διάστημα από 19/03-19/04 του 2016 υπάρχει ζημία περίπου 1 εκατ. ευρώ, ενώ για το διάστημα από 19/11-11/12 του 2015 η εκτιμώμενη ζημία ανέρχεται σε περίπου 2 εκατ. ευρώ».

«Όπως διαπιστώνετε, υπάρχει μια διαφορά, ακριβώς γιατί η νέα διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σε συνεργασία με το ΥΠΟΜΕΔΙ αλλά και τα άλλα αρμόδια υπουργεία, αντέδρασε γρήγορα και προσαρμόστηκε, στα πλαίσια του δυνατού, στην κατάσταση που διέπει σήμερα την Ειδομένη» σημείωσε η Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

«Γίνεται έντονη προσπάθεια από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τον περιορισμό του προβλήματος, η οποία στην παρούσα φάση επιτυγχάνεται με την επιλογή εναλλακτικής σιδηροδρομικής οδού μέσω Βουλγαρίας» πρόσθεσε η υφυπουργός Υποδομών.

«Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το κόστος για τους πελάτες ανέρχεται σε 1000-1300 ευρώ ανά συρμό και με καθυστέρηση 1-2 ημέρες. Συνεπώς είναι άξιο απορίας, από πού συνήγαγε ο κ. Χατζηδάκης, ότι το σχετικό κόστος ανέρχεται σε 5000-10000 ευρώ ανά συρμό», συμπλήρωσε η Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Επίσης, η υφυπουργός Υποδομών πρόσθεσε ότι δεν έχουν υποβληθεί αιτήματα για αποζημιώσεις προς τους πελάτες «ούτε υπάρχει ένδειξη ότι θα υποβληθούν».

«Το γεγονός ότι η κυβέρνηση προέβη σε ενέργειες με αποτέλεσμα να απελευθερωθεί η σιδηροδρομική γραμμή της Ειδομένης έστω για περιορισμένα διαστήματα, αποτελεί απόδειξη ότι είναι άμεση προτεραιότητα η ομαλοποίηση της κατάστασης στην περιοχή» επεσήμανε η Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

«Η κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία επιχειρούν να λύσουν το πρόβλημα και μάλιστα κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες. Ωστόσο σε κάθε περίπτωση δεν θα υιοθετηθούν πρακτικές σκληρής και ωμής καταστολής, αλλά όλες οι προσπάθειες θα γίνονται με απόλυτο σεβασμό στον παράγοντα “Άνθρωπο”», κατέληξε η υφυπουργός Υποδομών.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...