Χρυσοβελώνη: Οι αγρότες πρέπει να σκεφθούν αλληλέγγυα και προς τους άλλους επαγγελματικούς κλάδους

Χρυσοβελώνη: Οι αγρότες πρέπει να σκεφθούν αλληλέγγυα και προς τους άλλους επαγγελματικούς κλάδους

Κατηγορία

christos.papad…
Τρίτη 23/02/2016 – 18:31

Χρυσοβελώνη

«Έγινε χθες μια συζήτηση του Πρωθυπουργού με τους αγρότες, η οποία διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα. Οι αγρότες θα πρέπει να αντιληφθούν – η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών το αντιλαμβάνεται – ότι η χώρα μας βρίσκεται κάτω από ασφυκτικές οικονομικές συνθήκες και θεωρώ ότι αυτά που υποσχέθηκε η κυβέρνηση είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να πράξει υπό τις παρούσες συνθήκες».

Τα παραπάνω ανέφερε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, για τη στάση των αγροτών και το διάλογο με την κυβέρνηση, μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΑ.

«Έχει σημασία αυτά που δίνει η κυβέρνηση να έχει τη δυνατότητα να τα υλοποιήσει και εκτιμώ ότι ήταν μια πολύ καλή πρόταση στο σύνολό της», τόνισε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

«Ελπίζω ότι οι αγρότες θα εκτιμήσουν την κατάσταση σε δεύτερη σκέψη και θα απομακρυνθούν από τους δρόμους. Κάθε επαγγελματικός κλάδος μπορεί να διαδηλώνει για την ικανοποίηση των αιτημάτων του, αλλά μέχρι του σημείου να μη δημιουργεί πρόβλημα στο υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο. Πρέπει στους αγρότες να πρυτανεύσει η λογική.

Οι αγρότες πρέπει να σκεφθούν αλληλέγγυα και προς τους άλλους επαγγελματικούς κλάδους όπως οι δικηγόροι, οι μηχανικοί, οι γιατροί και γενικά οι ελεύθεροι επαγγελματίες, για τους οποίους θα πρέπει να γίνουν διορθωτικές κινήσεις στο ασφαλιστικό και τη φορολογία τους.

Γίνεται πράγματι μια προσπάθεια από τον αρμόδιο Υπουργό και τον Πρωθυπουργό να λειάνουν τις γωνίες κάτω από ένα εξαιρετικά ασφυκτικό πλαίσιο.

Εκείνο που ενδιαφέρει πρωτίστως στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και στο φορολογικό είναι να κατανεμηθούν τα βάρη των εισφορών και των φόρων με ένα τρόπο πιο ισόρροπο και κοινωνικά δίκαιο, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα καταβολής τους και βεβαίως να μην πλήξουν την κοινωνία», πρόσθεσε η Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Αναφορικά με το προσφυγικό η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε:

«Ο στόχος είναι να μην κλείσουν τα σύνορα. Ωστόσο, το πρόβλημα εξακολουθεί να προέρχεται από την πλευρά της Τουρκίας. Δεν είναι δυνατόν η Τουρκία να ζητά και να της δίνονται συνεχώς χρήματα και να μην συμβάλει στη λύση του προβλήματος.

Δεν είναι δυνατόν οι αρχές της Τουρκίας να μην κάνουν κανένα έλεγχο σ’ αυτούς που διακινούν παράνομα και δεν είναι δυνατόν να μην επιβάλλονται κυρώσεις.

Στην προσεχή Σύνοδο για το προσφυγικό στις 6 Μαρτίου οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να κρατήσουν αυστηρή στάση απέναντι στη Τουρκία, ώστε να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να σκεφτούν ακόμα και την επιβολή κυρώσεων προς την πλευρά της Τουρκίας».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...