Χρυσόγονος: Το πιθανότερο είναι το Ταμείο να μείνει ως τεχνικός σύμβουλος

Κώστας Χρυσόγονος

«ΕΧΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ»                                                                                      

Για τις εξελίξεις γύρω από το χρέος καθώς και για το ρόλο του ΔΝΤ μίλησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος κάνοντας λόγο για ένα “αδιέξοδο” στο οποίο έχουν εγκλωβιστεί οι δανειστές.

Όπως είπε σε συνέντευξή του στον real fm, “το πιθανότερο είναι το ταμείο να μείνει στο σημερινό του ρόλο, ως τεχνικού συμβούλου, γιατί έχει χρόνια να βάλει χρήματα”. Μάλιστα, ο κ. Χρυσόγονος τόνισε πως “τα λεφτά που βάζει είναι τοξικά, με υψηλό επιτόκιο της τάξεως του 4% και από άποψη οικονομικών στοιχείων δεν τον θέλεις ένα τέτοιο δανειστή”.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε πως ” το Ταμείο πιέζει για κάτι πολύ πιο απτό και πολύ σύντομα, αλλά οι Γερμανοί δεν θέλουν να αναλάβουν το πολιτικό κόστος ή δεν θέλουν να δώσουν μια προοπτική στη χώρα μας τόσο νωρίς”, σημειώνοντας ότι και οι δανειστές “έχουν εγκλωβιστεί και οι ίδιοι σε ένα αδιέξοδο”.

Ερωτηθείς τέλος σε τι μπορεί να ελπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού χαρακτήρισε την κατάσταση “εφιαλτική”, υπογράμμισε πως : “η χώρα πρέπει να ελπίζει. Ούτε είναι λύση όλοι να φύγουμε και να γίνουμε η ελληνική διασπορά. Πρέπει να αγωνιστούμε για τον τόπο, για την κοινωνία. Η αναδιάρθρωση του χρέους θα γίνει κάποια στιγμή, αλλά δεν είναι εύκολη. Πρέπει να αποδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει λύσεις”.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...