Χρυσό μετάλλιο για τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης .Βίντεο

ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΠΑΝΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΛΥΚΕΙΩΝ.

Την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Λυκείων Ελλάδας-Κύπρου κατέκτησαν τα «Εκπαιδευτήρια Πάνου», που επικράτησαν, στα Κρέστενα της Ηλείας, στον Μεγάλο Τελικό του 2ου ΓΕΛ Βούλας με 80-48 και αναδείχθηκαν Πρωταθλητές Ελλάδας-Κύπρου.

Η ομάδα των Εκπαιδευτηρίων μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 14 πόντους στο 10΄ (13-27), αλλά το 2ο ΓΕΛ Βούλας αντέδρασε και κατάφερε να μειώσει στους 6 στο ημίχρονο (30-36). Στην επανάληψη οι παίκτες του Γιώργου Σταθάτου μπήκαν με ορμή και με επιμέρους σκορ 19-2 προηγήθηκαν με 23 πόντους στο 25΄(32-55), με την συνέχεια να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα και τους μαθητές των «Εκπαιδευτηρίων Πάνου» να φτάνουν στην νίκη και την πρωτιά με τελικό σκορ 80-48.

Στον μικρό τελικό το Ελληνικό Κολλέγιο επιβλήθηκε του Λανίτειου Λυκείου Λεμεσού με 80-50 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

MVP της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Χρυσόστομος Σανδραμάνης του Προμηθέα και των “Εκπαιδευτηρίων Πάνου”.

Ο Γιώργος Σταθάτος, ο γυμναστής-προπονητής των «Εκπαιδευτηρίων Πάνου (και πρώην βοηθός προπονητής στον Προμηθέα Πάτρας) έχει συνδέσει το όνομά του με την κατάκτηση των τριών μεταλλίων των Εκπαιδευτηρίων Πάνου την τελευταία 3ετία στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα μπάσκετ των Λυκείων. «Καταρχήν, αποτελεί πολύ μεγάλη επιτυχία για τα Εκπαιδευτήρια Πάνου το ότι για 3η συνεχόμενη χρονιά βρεθήκαμε στα τελικά», δήλωσε ο 38χρονος κόουτς για την μεγάλη πρωτιά και πρόσθεσε: «Περιμέναμε με αγωνία αυτήν την στιγμή. Το χρυσό μετάλλιο μας έλειπε τις 2 προηγούμενες φορές. Πολλά συγχαρητήρια στους αθλητές μου, στη διοίκηση των Εκπαιδευτηρίων Πάνου και στον Προμηθέα που μας εμπιστεύεται τα παιδιά του»

Αξίζει ν’ αναφέρουμε πως με τη σχολική ομάδα των «Εκπαιδευτηριών Πάνου» αγωνίζονται οι αθλητές της Παιδικής (Καφέζας, Π. Γοργότσης, Μαντίκος και Μοίραλης) και Εφηβικής (Γκάτζιος, Μπαρδάκας, Πατσαντζόπουλος, Σανδραμάνης, Ερμείδης, Σωτηρίου Αδαμόπουλος, Γραμματικός, Δατσιάδης, Καραΐσκος) ομάδας του Προμηθέα, που συμμετέχουν στο πρότυπο πρόγραμμα «ΝΟΥΣ» και φοιτούν με άριστες επιδόσεις στο Εκπαιδευτήριο της Ναυπάκτου. (Θυμίζουμε πως ο Αθλητικός Σύλλογος Πατρών Προμηθέας λειτουργεί από το καλοκαίρι του 2014 το πρότυπο πρόγραμμα αθλητικών υποτροφιών με τίτλο « ΝΟΥΣ », που έχει σκοπό να συνδυάσει την άθληση με τη μάθηση και να δώσει τη δυνατότητα σε παιδιά με ταλέντο, με φυσικά αθλητικά προσόντα και με θέληση για αθλητισμό να συνδυάσουν και τα δύο αξιοποιώντας και εντατικοποιώντας στο μέγιστο τις αθλητικές δυνατότητές τους με ταυτόχρονη επιμέλεια στις σχολικές τους επιδόσεις).

Αναλυτικά: 2ο ΓΕΛ ΒΟΥΛΑΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΠΑΝΟΥ   48 – 80.

Τα δεκάλεπτα: 13-27, 30-36 (ημιχ.), 37-67, 48-80.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΠΑΝΟΥ (Σταθάτος): Δατσιάδης 5 (1), Μοίραλης 2, Καφέζας, Μαντίκος, Σωτηρίου 6, Ερμείδης 16 (1), Πατσαντζόπουλος 15 (1), Καραΐσκος 11, Αδαμόπουλος, Σανδραμάνης 15 (4), Μπαρδάκας 4, Γκάτζιος 6 (1).

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...