«Χρώμα στα Ελληνικά Νησιά»-Urbanact, τοιχογραφίες

«Χρώμα στα Ελληνικά Νησιά»-Urbanact, τοιχογραφίες

σε Άγιο Ευστράτιο, Φούρνους Κορσεών, Λειψούς, Λέρο…

Η Urbanact ολοκλήρωσε ένα µοναδικό πρόγραµµα δηµόσιων τοιχογραφιών. Εφαρµόσθηκε πιλοτικά σε 4 νησιά: Άγ.Ευστράτιο, Φούρνους Κορσεών, Λειψούς και Λέρο. Δηµιουργήθηκαν 12 µεγάλες τοιχογραφίες σε διάστηµα ενός µηνός και µε την συµµετοχή τριών επώνυµων καλλιτεχνών: Kez, Pupet και Same84 και πολλαπλάσιες τοιχογραφίες µικρότερου µεγέθους από τους επισκέπτες και κατοίκους των νησιών.

Το πρόγραµµα «προσέγγισε» τα νησιά µας µέσα από µια διαφορετική οπτική: Αυτή της αναδείξεως των παραδόσεων, των µύθων και της ιστορίας του κάθε τόπου µέσα από την δηµιουργία δηµόσιων τοιχογραφιών σε δηµόσια κτήρια, µε θεµατικές που συναποφασίστηκαν µε τις εκάστοτε κοινότητες και δήµους και µε δράσεις που συµπεριέλαβαν τους κατοίκους και επισκέπτες των νησιών. Δηµιουργήθηκαν µέσα από τη σύγχρονη πρωτοποριακή τέχνη της streetart «τοπόσηµα».

Ανασύρουµε από την «λήθη» της την σηµαντική θέση που είχε στον τόπο µας η επιτοίχια ζωγραφική, η τοιχογραφία και τα χρώµατα και το καθοριστικό ρόλο που είχαν αυτά στην ζωή στο ψυχισµό και την «επικοινωνία» των κατοίκων.

Το «Χρώµα στα Ελληνικά Νησιά» υλοποιήθηκε µε την στήριξη και αποκλειστική δωρεά του Ιδρ.Στ.Νιάρχος. Το πρόγραµµα ανοίγει τα πανιά του για το 2019 (Μάιο-Ιούνιο) και προσκαλεί Δήµους της Ελλάδος να καταθέσουν το ενδιαφέρον και τις προτάσεις τους µέχρι και τις 30.11.2018.

Για ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: www.urbanact.gr

Πηγή: https://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/341069-CHroma-sta-Ellenika-Nesia-Urbanact-toichographies ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...