«Χωματερές» μεταναστών και προσφύγων ονειρεύονται οι Γερμανοί

«Χωματερές» μεταναστών και προσφύγων ονειρεύονται οι Γερμανοί

ΕΙΝΑΙ κατανοητά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Άνγκελα Μέρκελ με τους Χριστιανοκοινωνιστές που απειλούνται εκλογικά από την έξοδο των ακροδεξιών της εναλλακτικής για την Γερμανία αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να έχει πολιτική και στρατηγική για το κρίσιμο ζήτημα του μεταναστευτικού.

Η ΑΠΟΥΣΙΑ ευρωπαϊκής πολιτικής οδήγησε διάφορες χώρες όπως η Ιταλία, η Πολωνία, η Ουγγαρία και η Αυστρία στη λήψη σκληρών μέτρων τα οποία ακυρώνουν κρίσιμες συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ αρνούνται να δεχθούν πρόσφυγες και μετανάστες απαγορεύοντας την προσέγγιση σκαφών. Τo ίδιο ακριβώς κάνει και η Μάλτα με αποτέλεσμα προσωρινά το φορτίο να το επωμίζεται η Ισπανία.

ΟΛΟ και περισσότερες χώρες στήνουν φράκτες για να μην… μολυνθούν από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που επιχειρούν να φτάσουν στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης προσδοκώντας ένα καλύτερο αύριο.

ΟΣΟ αυξάνεται το ακροδεξιό ρεύμα και η αντιμεταναστευτική ρητορική τόσο θα πληθαίνουν οι χώρες που θα κλείνουν τα σύνορά τους στους ξένους αδιαφορώντας για τις διεθνείς συνθήκες και αν είναι μετανάστες ή πρόσφυγες.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ για μια ακόμα φορά επιχειρεί να μεταθέσει το πρόβλημα αναζητώντας λύσεις σε χώρες που μπορεί να γίνουν «χωματερές» μεταναστών.

ΣΤΗΝ κατεύθυνση αυτή η Μέρκελ συζητάει με την αλβανική κυβέρνηση για τη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας για εκατομμύρια μετανάστες και πρόσφυγες με αντάλλαγμα την οικονομική βοήθεια.

ΜΟΝΟ που οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν είναι σκουπίδια για να τα παρκάρουν στις χωματερές. Είναι άνθρωποι που διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον και γι΄ αυτό κανείς δεν μπορεί να τους φυλακίζει στην Αλβανία ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα.

ΜΟΝΑΔΙΚΗ λύση είναι να αναγκαστούν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες να επωμιστούν το ποσοστό μεταναστών και προσφύγων που τους αναλογεί.

ΟΛΑ τα υπόλοιπα παραπέμπουν σε «μαύρες» καταστάσεις και το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να ενισχύουν ακόμα περισσότερο το μαύρο ρατσιστικό μέτωπο σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/335562-CHomateres-metanaston-kai-prosphygon-oneireyontai-oi-Germanoi ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...