Χωρίς… παρατράγουδα άνοιξε η σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη

Χωρίς… παρατράγουδα άνοιξε η σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη

Κατηγορία

phpanos
Δευτέρα 18/04/2016 – 10:26

Σιδηροδρομική γραμμή Ειδομένη

ΑΜΕΣΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΧΕ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.                                                                              

Μετά από 30 μέρες υπό κατάληψη, άνοιξε σήμερα η σιδηροδρομική γραμμή στον καταυλισμό της Ειδομένης, μπροστά στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας – πΓΔΜ.

Σε επιχείριση της αστυνομίας, νωρίς το πρωί, ζητήθηκε από τους πρόσφυγες να απομακρύνουν τις σκηνές που είχαν στήσει πάνω στις γραμμές σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κλείσιμο των συνόρων.
Σύμφωνα με την αστυνομία, η επιχείρηση ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρξει ένταση και δημιουργία επεισοδίων.
 

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει το ΚΕΕΛΠΝΟ
Σήμα κινδύνου για τις άθλιες συνθήκες υγιεινής στην Ειδομένη έστειλε χθες Κυριακή το ΚΕΕΛΠΝΟ και προειδοποιώντας για τον κίνδυνο σοβαρών ασθενειών που απειλούν τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εκεί.

Ήδη στην Ειδομένη έχουν εμφανιστεί κρούσματα ψώρας και άλλες δερματικές παθήσεις, ενώ θερίζουν οι γαστρεντερίτιδες και οι δηλητηριάσεις, καθώς τα τρόφιμα που διακινούνται είναι εκτεθειμένα στον ήλιο και δεν ελέγχονται. Εστίες μολύνσεων αποτελούν, σύμφωνα με τους ειδικούς, και τα στάσιμα νερά που υπάρχουν σε πολλά σημεία του καταυλισμού.

Καταπέλτης η έκθεση της Διεθνούς αμνηστίας
Σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας στην Ελλάδα παραμένουν παγιδευμένοι 46.000 πρόσφυγες, ενώ οι συνθήκες είναι ανεπαρκείς σε πολλούς από τους 31 προσωρινούς καταυλισμούς. Η έκθεση εξετάζει την κατάσταση των προσφύγων και των μεταναστών- στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά- που έχουν εγκλωβιστεί στην ηπειρωτική Ελλάδα, μετά το κλείσιμο των συνόρων της ΠΓΔΜ στις 7 Μαρτίου.

Στο μεταξύ, νέα συμπλοκή μεταξύ μεταναστών σημειώθηκε στον Πειραιά με έναν τραυματία το πρωί. Στο λιμάνι παραμένουν περίπου 4.000 πρόσφυγες και μετανάστες και τα πνεύματα είναι τεταμένα.

Αφορμή της συμπλοκής ήταν ένα κινητό. Ο τραυματίας διακομίστηκε σε νοσοκομείο με ελαφρύ τραύμα στο κεφάλι.

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...