Χωρίς τον Τσίπρα η εκδήλωση της Βουλής για τον Ανδρέα Παπανδρέου

Χωρίς τον Τσίπρα η εκδήλωση της Βουλής για τον Ανδρέα Παπανδρέου

Κατηγορία

christos.papad…
Τρίτη 17/05/2016 – 15:55

Χωρίς τον Τσίπρα η εκδήλωση της Βουλής για τον Ανδρέα Παπανδρέου

ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΘΕΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ                                           

Αναταράξεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ προκαλεί η επέτειος των 20 χρόνων από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου στις 23 Ιουνίου.

Μετά τη διαρροή πληροφοριών περί εκδήλωσης της Βουλής των Ελλήνων για τα 20 χρόνια από το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ ζήτησε να προηγηθεί ειδική συνεδρίαση του Κοινοβουλίου.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Βουλής, Νικος Βούτσης τηλεφώνησε σύμφωνα με πηγές της «Χαριλάου Τρικούπη» στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά και της διευκρίνισε ότι:

«Ουδέποτε ο Αλέξης Τσίπρας είχε αναλάβει πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή εκδήλωσης για τον Ανδρέα Παπανδρέου. Η πρωτοβουλία ήταν του Ιδρύματος της Βουλής και σε αυτή δε θα παραστεί ο πρωθυπουργός.

Ο Πρόεδρος της Βουλής είπε επίσης στη Φώφη Γεννηματά ότι θα καταθέσει στη διάσκεψη των προέδρων την πρόταση της για ειδική συνεδρίαση του κοινοβουλίου.

Η Φώφη Γεννηματά χαρακτήρισε στην επιστολή της θετική την πρωτοβουλία του Νίκου Βούτση για την οργάνωση εκδήλωσης μνήμης στις 23 Ιουνίου για τα 20 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Βούτσης είχε τηλεφωνήσει προ ημερών στη Φώφη Γεννηματά και ζήτησε βοήθεια με αρχειακό υλικό, την οποία ανέλαβε να δώσει ο πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ «Ανδρέας Παπανδρέου», Κώστας Σκανδαλίδης.

Επίσης, η εκδήλωση για τον Ανδρέα Παπανδρέου πυροδότησε τις φήμες που θέλουν σε ενδεχόμενο ανασχηματισμό να συμμετέχουν στην κυβέρνηση πρώην υπουργοί της κυβέρνησης Παπανδρέου, όπως η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία φέρεται να έχει ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...