Ψήφισε παραμονή στο Euro η Ουαλία

Σάββατο 25/06/2016 – 21:15Μπορεί η Ουαλία να ψήφισε 51,7% υπέρ του Brexit, ωστόσο στα γήπεδα της Γαλλίας ψήφισε 100% να παραμείνει στο EURO. Στο πιθανότατα χειρότερο ματς του τουρνουά έως τώρα, ένα αυτογκόλ του Βορειοιρλανδού στόπερ Γκάρεθ ΜακΌλεϊ ένα τέταρτο πριν το τέλος του δεύτερου κατά σειρά ματς της φάσης των «16», έστειλε την Ουαλία στους «8» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό στατιστικό.
Στην πρώτη της παρουσία σε EURO φτάνει ως τον προημιτελικό, όπως ακριβώς είχε συμβεί και στην πρώτη της παρουσία σε Μουντιάλ, το 1958, όταν είχε αποκλειστεί από τη Βραζιλία του Πελέ.
Οι αμυντικογενείς διατάξεις των Κρις Κόουλμαν και Μάικλ Ο’ Νιλ είχαν ως αποτέλεσμα να διεξαχθεί ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο, με πολλά λάθη και ελάχιστες τελικές.
Ο τερματοφύλακας Γουέιν Χένεσεϊ έκανε πιο πολλές πάσες από τον Γκάρεθ Μπέιλ (12 έναντι 10), γεγονός που φανερώνει πόσο συχνά η μπάλα παιζόταν στα ουαλικά μετόπισθεν συγκριτικά με τη γραμμή κρούσης.
Εξάλλου, από τις 261 μεταβιβάσεις, μόνον οι 56 καταγράφηκαν στο τρίτο μισό του αγωνιστικού χώρου του «Παρκ ντε Πρενς».
Πιο επικίνδυνοι, σαφέστατα, ήταν οι Βορειοϊρλανδοί, οι οποίοι κατέγραψαν δύο… συμπαθητικές τελικές!
Ο Κόουλμαν αντικατέστησε τον Σαμ Βόουκς στο 55’, δηλαδή μόλις δύο λεπτά μετά την απώλεια της πρώτης αξιόλογης ουαλικής ευκαιρίας, περνώντας στη θέση του τον Χαλ Ρόμπσον-Κανού, ενώ στο 63’ φρέσκαρε τη μεσαία γραμμή με τον Τζόναθαν Γουίλιαμς αντί του Τζο Λέντλεϊ.
Ο Ο’ Νιλ, από την πλευρά του, διαπιστώνοντας ότι η ομάδα του δεν μπορούσε να απειλήσει ούτε από κόρνερ ούτε από αντεπιθέσεις, έβγαλε τον Τζέιμι Γουάρντ στο 69’ για να ρίξει στη μάχη τον πιο επιθετικογενή Κόνορ Γουάσινγκτον.
Τελικά, ο «γόρδιος δεσμός» δεν λύθηκε από τη μοναδική ουαλική τελική προς την εστία (ένα φάουλ του Γκάρεθ Μπέιλ στο 58’, που έβγαλε ο Μακ Γκόβερν), αλλά από το αυτογκόλ του Γκάρεθ ΜακΌλεϊ στο 75ο λεπτό, έπειτα από γύρισμα του Μπέιλ.
Ο Ο’ Νιλ έβαλε τους Νάιαλ ΜακΓκιν και Τζος Μαγκίνις με σκοπό να τα παίξει όλα για όλα, όμως σε καμία περίπτωση η Βόρειος Ιρλανδία δεν κατάφερε να… αγχώσει τον Γουέιν Χένεσεϊ και η Ουαλία πανηγύρισε την πρόκριση.
ΟΥΑΛΙΑ (Κρις Κόουλμαν): Χένεσεϊ, Τσέστερ, Α. Γουίλιαμς, Ντέιβις, Γκάντερ, Άλεν, Λέντλεϊ (63’ Τ. Γουίλιαμς), Ράμσεϊ, Τέιλορ, Μπέιλ, Βοκς (55’ Ρόμπσον-Κανού).
ΒΟΡΕΙΟΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑ (Μάικλ Ο’ Νιλ): Μακ Γκόβερν, Χιουζ, ΜακΌλεϊ (84’ Μαγκίνις), Κάθκαρτ, Έβανς, Τ. Γουάρντ (69’ Γουάσινγκτον), Ντέιβις, Νόργουντ (79’ ΜακΓκιν), Έβανς, Ντάλας, Λάφερτι.
Πηγή: Ο Φίλαθλος

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...